Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Gyál

2017. június 14. - Kovács Norbi

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Gyál

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gyál területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és helyszíni autó állapotfelmérés Gyál
Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Gyál

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Gyál

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Gyál


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Gyál területén.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Gyál


Mit lehet ellenőrizni az autón Gyál környékén?


A gépjármű általános állapotának szemrevételezése Gyál környékén


A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


használt autó állapotfelmérése Gyál


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Az említett faktorok évek múltán szabják meg az autó állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használt kocsi ellenőrzés díja Gyál


Az adott gépjármű állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az átnézés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.


használt autó állapotfelmérés ár Gyál


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Valamennyi hiányosság detektálható a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.


fékhatás vizsgálat Gyál


Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás az autó különféle részeiből

  • A jármű menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A kuplung állapota


autó állapotfelmérése Gyál


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Gyál régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gyál területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8612592449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása