Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és autó értékbecslés Gödöllő

2017. június 14. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és autó értékbecslés Gödöllő

Számítógépes autódiagnosztika Gödöllő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Gödöllő
Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Gödöllő

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Gödöllő

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Gödöllő

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Gödöllő


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Gödöllő vonzáskörzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Gödöllő


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Gödöllő területén?


A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Gödöllő vonzáskörzetében


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


használt autó állapotfelmérése Gödöllő


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használtautó átvizsgálás költsége Gödöllő


Az adott gépjármű ellenőrzésének ára attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az ellenőrzés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


használt kocsi alapos átnézésének ára Gödöllő


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, szakszervizben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama során.


gépjármű állapotfelmérés Gödöllő


Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?


A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot mindenképpen javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a kocsi különböző részeiből

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó megfelelő működése

  • A tengelykapcsoló állapota


autó állapotfelmérése Gödöllő


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Gödöllő körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Gödöllő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Gödöllő hibakód kiolvasás Gödöllő hibakód kivillogtatás Gödöllő hibakód törlés Gödöllő számítógépes hibafeltárás Gödöllő használt autó állapotfelmérés Gödöllő gépjármű állapotfelmérés Gödöllő autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gödöllő helyszíni autó állapotfelmérés Gödöllő autó állapotfelmérés külföldi út előtt Gödöllő autó átvizsgálás nyaralás előtt Gödöllő állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Gödöllő autó felkészítése hosszú út előtt Gödöllő Opel autódiagnosztika Gödöllő Ford autódiagnosztika Gödöllő Suzuki autódiagnosztika Gödöllő Mercedes autódiagnosztika Gödöllő BMW autódiagnosztika Gödöllő üzemanyag-adagoló hiba Gödöllő vezérlőegység hiba Gödöllő gyújtáshiba Gödöllő turbó hiba diagnosztika Gödöllő km érték kiolvasása Gödöllő járműdiagnosztika Gödöllő VW diagnosztika Gödöllő Peugeot diagnosztika Gödöllő Skoda diagnosztika Gödöllő Renault diagnosztika Gödöllő autó átvizsgálás autópiacon Gödöllő autó állapotfelmérés autókereskedőnél Gödöllő fékhatás mérés Gödöllő lengéscsillapító mérés Gödöllő autó törés ellenőrzése Gödöllő autó típushibák kimutatása Gödöllő gyújtásdiagnosztika Gödöllő fékhatás vizsgálat Gödöllő üzemanyagadagoló diagnosztika Gödöllő fedélzeti diagnosztika Gödöllő futómű állapotfelmérése Gödöllő motor átvizsgálása Gödöllő

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5812592447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása