Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Fiat átvizsgálás Táborfalva autópiacon

2019. október 29. - Kovács Norbi

Fiat átvizsgálás Táborfalva autópiacon - Fiat 124

Használt gépkocsi vizsgálat Táborfalva autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen megvett kocsija nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Szeretné, ha egy sokat látott szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló hibák kinyomozásában tapasztalt szakértőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több kocsi vizsgálatát háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vegyen meg, amit aztán megbánna.
  • Felsoroljuk a kocsi jellemző típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható kiadások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Táborfalva

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

  1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban vette meg az autót. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A kocsik karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, de a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén az autón.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

  1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyetlen pártatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi felsorolás nem teljes, csak a szokásos lépéseket demonstrálja.

  • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
  • Belső átnézés: ülések, csomagtartó
  • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, olaj lerakódás ellenőrzése.
  • Motor felmérése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés átnézése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az átnézés után tüzetes beszámoló a tapasztalt hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Akár hétvégi BMW állapotfelmérés Táborfalva és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Táborfalva vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező járművek átnézését tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése Táborfalva

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Táborfalva területén?

A kocsi átfogó állapotának felmérése Táborfalva körzetében

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota. A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. használt autó állapotfelmérése Táborfalva A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, de egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében. Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés díja Táborfalva

A jármű ellenőrzésének díja attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár Táborfalva

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata során. üzemanyagadagoló diagnosztika Táborfalva

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen érdemes elvégezni! A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk. Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különféle részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló állapota

autó állapotfelmérése Táborfalva Általában a következő típusok átnézését végezzük el:

  • Alapos Alfa Romeo 156 használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Audi 90 használt autó állapotfelmérés Táborfalva
  • Hétvégi BMW M6 átnézés utazás előtt Táborfalva
  • Alapos Citroen C-Zero autó értékbecslés Táborfalva
  • Mindenre kiterjedő Chrysler Town használtautó átvizsgálás helyszínen Táborfalva
  • Műszeres Dacia Logan előzetes műszaki átvizsgálása Táborfalva
  • Szakértő Daewoo Matiz átnézés utazás előtt Táborfalva
  • Hétvégi Ford Fusion helyszíni autó állapotfelmérés Táborfalva
  • Szakértő Daihatsu YRV előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Dodge Ram autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Fiat 124 használt autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Ford Sierra műszeres vizsgálata
  • Alapos Honda Táborfalva autó állapotfelmérés vásárlás előtt Táborfalva
  • Megbízható Hyundai I10 átnézés utazás előtt
  • Olcsó Jaguar XK használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Jeep Patriot autóvizsgálat helyszínen Táborfalva
  • Alapos Kia Rio helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Lada 110 helyszíni autó állapotfelmérés Táborfalva
  • Olcsó Lancia Phedra felkészítés műszaki vizsgára Táborfalva
  • Helyszíni Land Rover Discovery felkészítés műszaki vizsgára Táborfalva
  • Helyszíni Lexus IS átnézés utazás előtt
  • Használt Lincoln Aviator autó értékbecslés
  • Olcsó Maserati Quattroporte használtautó átvizsgálás helyszínen Táborfalva
  • Műszeres Mazda 323 helyszíni állapotfelmérés
  • Használt Mercedes C osztály helyszíni állapotfelmérés Táborfalva
  • Műszeres Mitsubishi Colt helyszíni állapotfelmérés
  • Szakértő Nissan Pathfinder használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Opel Insignia átvizsgálás külföldi út előtt
  • Szakértő Peugeot Boxer átnézés utazás előtt
  • Szakértő Pontiac Firebird műszeres vizsgálata
  • Használt Porsche Cayenne felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Renault R11 átnézés utazás előtt Táborfalva
  • Megbízható Rolls-Royce Silver Spur műszeres vizsgálata Táborfalva
  • Szakértő Rover Mini autó értékbecslés
  • Szakértő Saab 9-3 X műszeres vizsgálata
  • Hétvégi Seat Ibiza előzetes műszaki átvizsgálása Táborfalva
  • Használt Skoda Scala autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Brabus felkészítés műszaki vizsgára Táborfalva
  • Megbízható Ssangyong Musso előzetes műszaki átvizsgálása Táborfalva
  • Használt Subaru Justy helyszíni állapotfelmérés Táborfalva
  • Megbízható Suzuki Forenza átnézés utazás előtt Táborfalva
  • Alapos Tesla Model X felkészítés műszaki vizsgára Táborfalva
  • Hétvégi Toyota Auris helyszíni autó állapotfelmérés Táborfalva
  • Olcsó Volkswagen Golf 2 autóvizsgálat helyszínen Táborfalva
  • Megbízható Volvo V40 használt autó állapotfelmérés Táborfalva
  • Mindenre kiterjedő Zastava GTL 55 helyszíni autó állapotfelmérés Táborfalva

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével Táborfalva környékén +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi állapotfelmérés Táborfalva környékén, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr515261892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása