Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi állapotfelmérés Üllői út 474.

2019. november 29. - Kovács Norbi

Kocsi állapotfelmérés Üllői út háznál - Ford Cougar

Használt kocsi átvizsgálás Üllői út kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt autója nem rostokolna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy sokat látott szakember átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a takargatott műszaki hiányosságok felderítésében sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több gépkocsi átvizsgálását háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
  • Elmondjuk a kocsi jellemző alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető költségek merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

  1. Az autó vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, ugyanis ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már így vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A kocsik kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit érdemes mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

  1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen pártatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő lista nem kimerítő, mindössze a nagyobb munkafázisokat ismerteti.

  • Külső átnézés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
  • Belső ellenőrzés: ülések, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, olaj lerakódás átnézése.
  • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a megállapított problémákról, a jármű állapotának magyarázata.

Akár hétvégi BMW állapotfelmérés Üllői út és computeres hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Üllői út környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező járművek ellenőrzését tudjuk vállalni! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt Üllői út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Üllői út régiójában?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Üllői út területén

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota. A jármű belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika Üllői út A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, turbó hiba. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de egyértelműen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében. Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés díja Üllői út

A jármű átnézésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. mobil használt autó átvizsgálás díja Üllői út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, szakszervizben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság megállapítható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata alatt. autó gyújtásdiagnosztika Üllői út

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbakörrel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota

autó ellenőrzése nyaralás előtt Üllői út Leggyakrabban a következő típusok ellenőrzését végezzük el:

  • Használt Alfa Romeo 156 autó értékbecslés Üllői út
  • Használt Audi 100 autó értékbecslés
  • Alapos BMW 530 átnézés utazás előtt Üllői út
  • Mindenre kiterjedő Citroen DS4 előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Olcsó Chrysler PT Cruiser használt autó állapotfelmérés Üllői út
  • Használt Dacia Lodgy helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út
  • Alapos Daewoo Tacuma helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Ford Fusion átnézés utazás előtt Üllői út
  • Hétvégi Daihatsu Cuore használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Alapos Dodge Grand Caravan átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Fiat Ulysse átnézés utazás előtt
  • Műszeres Ford Mondeo helyszíni állapotfelmérés Üllői út
  • Mindenre kiterjedő Honda Legend autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Hétvégi Hyundai Getz műszeres vizsgálata Üllői út
  • Alapos Jaguar F-Pace helyszíni állapotfelmérés
  • Hétvégi Jeep Renegade használtautó átvizsgálás helyszínen Üllői út
  • Megbízható Kia Ceed helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Lada Vesta autóvizsgálat helyszínen Üllői út
  • Szakértő Lancia Ypsilon előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Land Rover Range Rover Evoque helyszíni autó állapotfelmérés
  • Alapos Lexus ES átvizsgálás külföldi út előtt
  • Hétvégi Lincoln Continental autó értékbecslés
  • Használt Maserati Quattroporte helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út
  • Használt Mazda MPV előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Használt Mercedes S osztály autó állapotfelmérés vásárlás előtt Üllői út
  • Használt Mitsubishi Carisma előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Megbízható Nissan Quashqai autó állapotfelmérés vásárlás előtt Üllői út
  • Megbízható Opel Antara autó értékbecslés Üllői út
  • Mindenre kiterjedő Peugeot Traveller átnézés utazás előtt Üllői út
  • Megbízható Pontiac Grand Prix autó értékbecslés
  • Olcsó Porsche Cayenne átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Renault R14 átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Rolls-Royce Silver Shadow átnézés utazás előtt
  • Alapos Rover 600 helyszíni állapotfelmérés Üllői út
  • Helyszíni Saab 9000 átnézés utazás előtt Üllői út
  • Szakértő Seat Alhambra előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Hétvégi Skoda Octavia helyszíni állapotfelmérés Üllői út
  • Szakértő Smart Fortwo Coupe autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Ssangyong Korando autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Subaru BRZ műszeres vizsgálata Üllői út
  • Megbízható Suzuki SX4 helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út
  • Megbízható Tesla Model S előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Olcsó Toyota Corolla előzetes műszaki átvizsgálása Üllői út
  • Megbízható Volkswagen Bora helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út
  • Használt Volvo S90 autóvizsgálat helyszínen Üllői út
  • Megbízható Zastava GL 55 átnézés utazás előtt

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Üllői út területén +36 70 352 1562!

Helyszíni autó állapotfelmérés Üllői út vonzáskörzetében, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4615331148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása