Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi állapotfelmérés Budaörsi út autópiacon

2019. november 29. - Kovács Norbi

Kocsi állapotfelmérés Budaörsi út autópiacon - Opel Vectra

Használt autó vizsgálat Budaörsi út akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt műszaki hiányosságok felderítésében jártas szakértőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több kocsi átnézését otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Ismertetjük a kocsi tipikus problémáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Budaörsi út

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra pörgetése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve ezzel a hibával vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. Az autók kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
  3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még jó lenne, ellenben a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

  1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyedüli elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem teljes, csupán a megszokott lépéseket prezentálja.

  • Külső vizsgálat: pl. kasztni, gyári üvegek állapota
  • Belső átnézés: utastér, műszerfal
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a korrózió, olaj lerakódás átnézése.
  • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Akár hétvégi autó előzetes műszaki átvizsgálása Budaörsi út és műszeres autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Budaörsi út régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott autók átnézését tudjuk vállalni! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Budaörsi út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budaörsi út területén?

A gépjármű általános állapotának auditálása Budaörsi út övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése. A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés Budaörsi út A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából. A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó átvizsgálás költsége Budaörsi út

A jármű átnézésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Budaörsi út

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság detektálható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. fékhatás vizsgálat Budaörsi út

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk. Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különböző részeiből
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága

autó állapotfelmérése Budaörsi út Többnyire az alábbi típusok vizsgálatát kérik tőlünk:

  • Megbízható Alfa Romeo 159 műszeres vizsgálata Budaörsi út
  • Hétvégi Audi 80 műszeres vizsgálata
  • Műszeres BMW X2 átnézés utazás előtt Budaörsi út
  • Használt Citroen C4 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Chrysler Town felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Dacia Sandero használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Daewoo Kalos átvizsgálás külföldi út előtt Budaörsi út
  • Mobil Ford Ranger autó előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható Daihatsu YRV átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Dodge Magnum helyszíni állapotfelmérés Budaörsi út
  • Műszeres Fiat Idea autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Ford Escort autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Honda Accord helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Hyundai Trajet helyszíni autó állapotfelmérés Budaörsi út
  • Alapos Jaguar XE felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés
  • Használt Kia Niro felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Lada Kalina előzetes műszaki átvizsgálása Budaörsi út
  • Műszeres Lancia Ypsilon használt autó állapotfelmérés Budaörsi út
  • Olcsó Land Rover Freelander átvizsgálás külföldi út előtt Budaörsi út
  • Helyszíni Lexus ES autó értékbecslés Budaörsi út
  • Szakértő Lincoln MKZ autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budaörsi út
  • Olcsó Maserati Levante használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Mazda Xedos átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Mercedes G osztály autóvizsgálat helyszínen Budaörsi út
  • Használt Mitsubishi Space autó értékbecslés Budaörsi út
  • Helyszíni Nissan Xterra műszeres vizsgálata
  • Alapos Opel Astra J átnézés utazás előtt Budaörsi út
  • Szakértő Peugeot 205 műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Pontiac Solstice átvizsgálás külföldi út előtt Budaörsi út
  • Alapos Porsche 718 helyszíni állapotfelmérés Budaörsi út
  • Hétvégi Renault R25 helyszíni állapotfelmérés Budaörsi út
  • Műszeres Rolls-Royce Silver Shadow előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható Rover Mini autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Saab 9000 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Seat Alhambra használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Alapos Skoda Citigo autóvizsgálat helyszínen
  • Alapos Smart Fortwo Cabrio autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Helyszíni Ssangyong Rodius átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Subaru Forester használtautó átvizsgálás helyszínen Budaörsi út
  • Műszeres Suzuki Splash előzetes műszaki átvizsgálása Budaörsi út
  • Megbízható Tesla Model S előzetes műszaki átvizsgálása
  • Alapos Toyota 4 Runner autó értékbecslés
  • Hétvégi Volkswagen Crafter használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Volvo 300-as sorozat használt autó állapotfelmérés Budaörsi út
  • Műszeres Wartburg 1.3 helyszíni autó állapotfelmérés Budaörsi út

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Budaörsi út körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás Budaörsi út vonzáskörzetében, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9015331146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása