Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. kiszállással

2019. december 15. - Kovács Norbi

Kocsi állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. kiszállással - Ford Fiesta

Használt jármű átnézés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan kifizetett kocsija nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szerelő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló problémák feltárásában sokat látott autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
  • Elmondjuk a jármű tipikus típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható költségek merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy ma már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A járművek külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és szervizelni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol javasolt vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyedüli elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem kimerítő, csupán a nagyobb munkafázisokat illusztrálja.

  • Külső átnézés: pl. kasztni, szélvédők állapota
  • Belső ellenőrzés: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. szilentek. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely ellenőrzése.
  • Motor átnézése: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után aprólékos jelentés a megállapított problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Akár hétvégi felkészítés műszaki vizsgára 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. és komputeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel ellátott gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. környékén?

Az autó átfogó állapotának megállapítása 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése. Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is detektálható, pl. ECU, turbó hiba. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, de feltétlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából. Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átnézés díja 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Az adott gépjármű ellenőrzésének ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni. használt autó állapotfelmérés ár 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes műszaki probléma detektálható a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés során. fékhatás vizsgálat 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.

Milyen berendezéseket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Tesztúttal kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló státusza

autó állapotfelmérése 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. Rendszerint az alábbi autómárkák vizsgálatát szoktuk elvégezni:

  • Használt Alfa Romeo 155 helyszíni állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Használt Audi TT műszeres vizsgálata 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Szakértő BMW 630 autóvizsgálat helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Használt Citroen DS3 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Chrysler Pacifica átnézés utazás előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Használt Dacia Lodgy műszeres vizsgálata 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Szakértő Daewoo Nexia használtautó átvizsgálás helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Hétvégi Ford Fusion használtautó átvizsgálás helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Hétvégi Daihatsu Copen átvizsgálás külföldi út előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Műszeres Dodge Dart átvizsgálás külföldi út előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Hétvégi Fiat Fullback használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Ford Puma autó értékbecslés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Hétvégi Honda 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. autóvizsgálat helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Műszeres Hyundai Kona autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Szakértő Jaguar F-Type műszeres vizsgálata
  • Hétvégi Jeep Cherokee helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Kia Pride használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Lada Nova átnézés utazás előtt
  • Használt Lancia Musa autóvizsgálat helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Olcsó Land Rover Range Rover Evoque helyszíni autó állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Helyszíni Lexus NX használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Hétvégi Lincoln Navigator autóvizsgálat helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Használt Maserati Granturismo átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Mazda 6 átnézés utazás előtt
  • Alapos Mercedes A osztály autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Szakértő Mitsubishi Pajero helyszíni állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Nissan NP300 felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Opel Antara átvizsgálás külföldi út előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Mindenre kiterjedő Peugeot 2008 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Pontiac Solstice átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Porsche Macan helyszíni állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Olcsó Renault Master műszeres vizsgálata
  • Megbízható Rolls-Royce Silver Spur autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Megbízható Rover 200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Műszeres Saab 9000 használt autó állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Olcsó Seat Cordoba műszeres vizsgálata 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Helyszíni Skoda Scala autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Megbízható Smart Fortwo Pulse autó értékbecslés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Műszeres Ssangyong Actyon használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Subaru Justy átvizsgálás külföldi út előtt 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Szakértő Suzuki Vitara használt autó állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Mindenre kiterjedő Tesla Model 3 felkészítés műszaki vizsgára
  • Megbízható Toyota Land Cruiser használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Volkswagen Corrado használt autó állapotfelmérés 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Megbízható Volvo 100-as sorozat autóvizsgálat helyszínen 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4.
  • Helyszíni Wartburg 353 autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átvizsgálás 1112 Budapest, Vizsla utca 2-4. övezetében, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1815341400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása