Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45. autókereskedőnél

2019. december 11. - Kovács Norbi

Kocsi állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45. autókereskedőnél - Citroen Spacetourer

Használt jármű átnézés 1134 Budapest, Váci út 45. gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan megvett autója nem rostokolna néhány hét múlva már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a rejtett problémák felderítésében hozzáértő szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átvizsgálását háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
  • Ismertetjük az autó szokásos típushibáit, és listázzuk, hogy milyen elképzelhető kiadások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45.

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve így hozta be a járművet. A más országból behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A kocsik kasztniján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

  1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a szomszéd mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő felsorolás nem teljeskörű, csak a nagyobb lépéseket demonstrálja.

  • Külső felmérés: pl. rétegvastagság, gyári üvegek állapota
  • Belső vizsgálat: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. szilentek. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, olaj lerakódás ellenőrzése.
  • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés átnézése: a jármű beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után a szükséges részletekbe menő jelentés a tapasztalt gondokról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Akár hétvégi Suzuki állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45. és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó 1134 Budapest, Váci út 45. övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk vállalni! A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1134 Budapest, Váci út 45.

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45. régiójában?

A kocsi általános állapotának megállapítása 1134 Budapest, Váci út 45. területén

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota. A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. használt autó állapotfelmérése 1134 Budapest, Váci út 45. A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából. Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés költsége 1134 Budapest, Váci út 45.

A gépkocsi átvizsgálásának díja azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni. autó adás-vétel előtti átvizsgálás 1134 Budapest, Váci út 45.

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, szakszervizben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Mindegyik hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika 1134 Budapest, Váci út 45.

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű megcsinálni! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk. Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különféle részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága

autó felkészítése hosszú útra 1134 Budapest, Váci út 45. Többek között az alábbi típusok vizsgálatát végezzük el:

  • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 159 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Szakértő Audi A4 autóvizsgálat helyszínen 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Olcsó BMW M6 felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Citroen Berlingo helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Chrysler Pacifica átnézés utazás előtt
  • Műszeres Dacia Duster helyszíni állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Olcsó Daewoo Kalos előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Ford Ranger átvizsgálás külföldi út előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Mindenre kiterjedő Daihatsu Sirion átvizsgálás külföldi út előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Helyszíni Dodge Nitro felkészítés műszaki vizsgára 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Mindenre kiterjedő Fiat Fiorino átnézés utazás előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Olcsó Ford Taunus átnézés utazás előtt
  • Olcsó Honda Concerto autóvizsgálat helyszínen 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Műszeres Hyundai Getz használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Jaguar XJ műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Jeep Grand Cherokee műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Kia Niro átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Lada Nova felkészítés műszaki vizsgára 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Hétvégi Lancia Musa használt autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Land Rover Defender átnézés utazás előtt
  • Megbízható Lexus GS autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Megbízható Lincoln Navigator használtautó átvizsgálás helyszínen 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Hétvégi Maserati Coupe autóvizsgálat helyszínen
  • Olcsó Mazda CX-7 használt autó állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Használt Mercedes GT használt autó állapotfelmérés
  • Műszeres Mitsubishi L400 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Nissan Altima felkészítés műszaki vizsgára 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Helyszíni Opel Grandland X átvizsgálás külföldi út előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Műszeres Peugeot Expert helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Pontiac Le Mans előzetes műszaki átvizsgálása 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Helyszíni Porsche 928 műszeres vizsgálata 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Megbízható Renault Megane autó értékbecslés
  • Megbízható Rolls-Royce Silver Spur helyszíni állapotfelmérés 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Műszeres Rover 400 autóvizsgálat helyszínen 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Műszeres Saab 9-3 autóvizsgálat helyszínen 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Alapos Seat Ateca helyszíni állapotfelmérés
  • Használt Skoda Fabia előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Smart Fortwo Brabus átvizsgálás külföldi út előtt 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Hétvégi Ssangyong Musso felkészítés műszaki vizsgára 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Szakértő Subaru Legacy használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Suzuki Vitara felkészítés műszaki vizsgára 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Mindenre kiterjedő Tesla Model X autó értékbecslés 1134 Budapest, Váci út 45.
  • Mindenre kiterjedő Toyota Yaris Verso használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Volkswagen Sharan helyszíni autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Volvo V70 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mindenre kiterjedő Yugo Koral átnézés utazás előtt

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével 1134 Budapest, Váci út 45. körzetében +36 70 352 1562!

Használt autó átnézés 1134 Budapest, Váci út 45. övezetében, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr415341388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása