Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Jármű állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14

2019. december 13. - Kovács Norbi

Jármű állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14. kiszállással - Fiat Multipla

Használt autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14. a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Jó lenne, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a takargatott hibák kinyomozásában jártas autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vegyen meg, amit utólag megbánna.
  • Ismertetjük a jármű jellemző szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható költségek fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14.

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra manipulálása, a kereskedő mondhatja, hogy ő már ilyen állapotban vette meg az autót. A más országból behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A gépkocsik karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit kell mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

  1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen fontos szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő felsorolás nem kimerítő, csupán a megszokott munkafázisokat demonstrálja.

  • Külső átnézés: pl. rétegvastagság, szélvédők állapota
  • Belső átnézés: utastér, biztonsági berendezések
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely felmérése.
  • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
  • Működés felmérése: a jármű beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után részletes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a jármű állapotának magyarázata.

Helyszíni Volvo állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14. és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó 1215 Budapest Védgát utca 14. területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt járművek ellenőrzését tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése 1215 Budapest Védgát utca 14.

Mit lehet ellenőrizni az autón 1215 Budapest Védgát utca 14. területén?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése 1215 Budapest Védgát utca 14. régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota. A jármű szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika 1215 Budapest Védgát utca 14. A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a jármű fenntartásának költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel tekintetében. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés költsége 1215 Budapest Védgát utca 14.

Az autó átnézésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár 1215 Budapest Védgát utca 14.

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell adnunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes hiányosság megállapítható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata alatt. autó gyújtásdiagnosztika 1215 Budapest Védgát utca 14.

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani! A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk. Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung státusza

autó ellenőrzése külföldi út előtt 1215 Budapest Védgát utca 14. Rendszerint az alábbi autómárkák átnézését végezzük el:

  • Megbízható Alfa Romeo 146 felkészítés műszaki vizsgára 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Mindenre kiterjedő Audi A2 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő BMW 745 helyszíni autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Használt Citroen DS4 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Chrysler Sebring autó értékbecslés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Alapos Dacia Sandero felkészítés műszaki vizsgára 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Alapos Daewoo Lanos autó értékbecslés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Helyszíni Ford Fiesta használt autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Hétvégi Daihatsu Materia használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Olcsó Dodge Caliber helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Fiat Marengo helyszíni autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Helyszíni Ford Orion felkészítés műszaki vizsgára 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Megbízható Honda Insight műszeres vizsgálata
  • Szakértő Hyundai Accent felkészítés műszaki vizsgára
  • Olcsó Jaguar F-Pace autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Jeep Renegade átnézés utazás előtt
  • Szakértő Kia Picanto átvizsgálás külföldi út előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Helyszíni Lada Niva autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Lancia Musa használt autó állapotfelmérés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Műszeres Land Rover Range Rover Sport átvizsgálás külföldi út előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Megbízható Lexus SC műszeres vizsgálata 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Mindenre kiterjedő Lincoln Aviator átnézés utazás előtt
  • Olcsó Maserati Granturismo műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Mazda MX-6 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Mercedes Vito autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Szakértő Mitsubishi Galant előzetes műszaki átvizsgálása 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Mindenre kiterjedő Nissan Evalia használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Opel Adam átnézés utazás előtt
  • Olcsó Peugeot Expert előzetes műszaki átvizsgálása 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Megbízható Pontiac Grand Prix átvizsgálás külföldi út előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Olcsó Porsche 914 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Renault R10 átnézés utazás előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Spur autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Megbízható Rover 400 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Saab 9-3 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Seat Leon felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Skoda Roomster autóvizsgálat helyszínen 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Helyszíni Smart Fortwo Coupe autó értékbecslés 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Alapos Ssangyong Rexton használtautó átvizsgálás helyszínen 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Szakértő Subaru Libero autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Suzuki Liana autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Használt Tesla Model 3 átnézés utazás előtt
  • Megbízható Toyota Yaris autóvizsgálat helyszínen 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Olcsó Volkswagen Bora műszeres vizsgálata 1215 Budapest Védgát utca 14.
  • Megbízható Volvo V40 autó értékbecslés
  • Műszeres Wartburg 1.3 autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével 1215 Budapest Védgát utca 14. környékén +36 70 352 1562!

Használt jármű vizsgálat 1215 Budapest Védgát utca 14. területén, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3515341394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása