Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi átvizsgálás Vác Attila utca autópiac

2019. december 06. - Kovács Norbi

Kocsi átvizsgálás Vác Attila utca autópiacon - Hyundai Terracan

Használt gépkocsi állapotfelmérés Vác Attila utca azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt hibák feltárásában sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több autó vizsgálatát lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vegyen meg, amit utólag megbánna.
  • Elmondjuk az autó gyakorta előforduló problémáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Vác Attila utca

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt hiszi, hogy ma már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban vette meg a kocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A kocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy hol javasolt vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

  1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyetlen tárgyilagos szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi lista nem teljeskörű, mindössze a megszokott munkafázisokat vázolja.

  • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, gyári üvegek állapota
  • Belső átnézés: légzsák csere, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely ellenőrzése.
  • Motor vizsgálata: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés vizsgálata: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos tájékoztatás a tapasztalt problémákról, az autó állapotának ismertetése.

Műszeres Mitsubishi állapotfelmérés Vác Attila utca és számítógépes hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Vác Attila utca körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel ellátott autók ellenőrzését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt Vác Attila utca

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Vác Attila utca körzetében?

A gépjármű általános állapotának felmérése Vác Attila utca környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota. Autó belső átnézése: többek között biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres fékhatás mérés Vác Attila utca A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében. A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés díja Vác Attila utca

A jármű átvizsgálásának ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Vác Attila utca

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt. gépjármű állapotfelmérés Vác Attila utca

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul ésszerű végrehajtani! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk. Próbakörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló státusza

autó felkészítése műszaki vizsgára Vác Attila utca Többek között az alábbi típusok felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

  • Műszeres Alfa Romeo 155 műszeres vizsgálata
  • Szakértő Audi A3 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Helyszíni BMW 530 átnézés utazás előtt Vác Attila utca
  • Megbízható Citroen C2 felkészítés műszaki vizsgára Vác Attila utca
  • Műszeres Chrysler Pacifica felkészítés műszaki vizsgára Vác Attila utca
  • Megbízható Dacia Lodgy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mindenre kiterjedő Daewoo Kalos használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mobil Ford Fusion gépjármű állapotfelmérés
  • Alapos Daihatsu Sirion átnézés utazás előtt Vác Attila utca
  • Mindenre kiterjedő Dodge Grand Caravan műszeres vizsgálata
  • Műszeres Fiat Freemont autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Ford B-Max autóvizsgálat helyszínen Vác Attila utca
  • Mindenre kiterjedő Honda Concerto helyszíni állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Megbízható Hyundai Getz használt autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Megbízható Jaguar XK helyszíni állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Hétvégi Jeep Compass autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Kia Venga autó értékbecslés Vác Attila utca
  • Helyszíni Lada Priora felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Lancia Thesis használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Hétvégi Land Rover Defender előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó Lexus SC használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Lincoln Continental autó értékbecslés
  • Olcsó Maserati GT átvizsgálás külföldi út előtt Vác Attila utca
  • Használt Mazda 121 előzetes műszaki átvizsgálása Vác Attila utca
  • Olcsó Mercedes S osztály használt autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Hétvégi Mitsubishi L300 autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Nissan Leaf helyszíni autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Olcsó Opel Agila felkészítés műszaki vizsgára Vác Attila utca
  • Használt Peugeot 206 átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Pontiac Tempest helyszíni autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Helyszíni Porsche 911 autóvizsgálat helyszínen Vác Attila utca
  • Alapos Renault R5 használt autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Megbízható Rolls-Royce Corniche átnézés utazás előtt
  • Megbízható Rover 200 helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Saab 9-5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Seat Arosa átvizsgálás külföldi út előtt Vác Attila utca
  • Műszeres Skoda Karoq használtautó átvizsgálás helyszínen Vác Attila utca
  • Hétvégi Smart Roadster autó értékbecslés
  • Használt Ssangyong XLV átnézés utazás előtt
  • Műszeres Subaru Legacy műszeres vizsgálata Vác Attila utca
  • Helyszíni Suzuki Forenza helyszíni autó állapotfelmérés Vác Attila utca
  • Alapos Tesla Model X felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Toyota Yaris Verso előzetes műszaki átvizsgálása Vác Attila utca
  • Olcsó Volkswagen Vento használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Volvo Amazon autó állapotfelmérés vásárlás előtt Vác Attila utca
  • Használt Wartburg 311 helyszíni autó állapotfelmérés Vác Attila utca

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Vác Attila utca régiójában +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi vizsgálat Vác Attila utca környékén, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3115341358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása