Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás Szob háznál

2019. október 04. - Kovács Norbi

Használtautó átvizsgálás Szob háznál - Hyundai IX 35

Használt jármű átnézés Szob autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen kifizetett kocsija nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy hozzáértő szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem képes pótolni a rejtett problémák kinyomozásában sokat látott szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több gépkocsi átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan autót vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Elmondjuk a kocsi jellemző típushibáit, és listázzuk, hogy milyen várható kiadások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szob

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

  1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra manipulálása, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A kocsik karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, de ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, csak a főbb lépéseket illusztrálja.

  • Külső felmérés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
  • Belső ellenőrzés: kárpit, műszerfal
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely felmérése.
  • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés ellenőrzése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után aprólékos jelentés a megállapított problémákról, a kocsi állapotának magyarázata.

Akár hétvégi Volvo állapotfelmérés Szob és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Szob vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése Szob

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szob környékén?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Szob környékén

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota. A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj állapotának felmérése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika Szob A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, viszont mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából. Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés díja Szob

A jármű ellenőrzésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. használt autó átnézés Szob

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt. autó gyújtásdiagnosztika Szob

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű végrehajtani! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A próbakör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk. Próbamenettel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung státusza

autó ellenőrzése nyaralás előtt Szob Általában az alábbi autómárkák vizsgálatát szoktuk elvégezni:

  • Olcsó Alfa Romeo 146 autó értékbecslés
  • Használt Audi TT felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő BMW 218 használtautó átvizsgálás helyszínen Szob
  • Mindenre kiterjedő Citroen Berlingo átvizsgálás külföldi út előtt Szob
  • Megbízható Chrysler PT Cruiser műszeres vizsgálata Szob
  • Hétvégi Dacia Duster használt autó állapotfelmérés Szob
  • Mindenre kiterjedő Daewoo Racer autó értékbecslés Szob
  • Hétvégi Ford Mondeo helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Daihatsu Cuore autóvizsgálat helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Dodge Grand Caravan helyszíni állapotfelmérés
  • Olcsó Fiat Scudo átnézés utazás előtt
  • Használt Ford Kuga műszeres vizsgálata Szob
  • Helyszíni Honda CR-Z átvizsgálás külföldi út előtt
  • Alapos Hyundai Tucson autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob
  • Alapos Jaguar XE átnézés utazás előtt
  • Műszeres Jeep Grand Cherokee autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Kia Ceed autó értékbecslés
  • Használt Lada 110 műszeres vizsgálata Szob
  • Hétvégi Lancia Thesis használtautó átvizsgálás helyszínen Szob
  • Szakértő Land Rover Discovery helyszíni állapotfelmérés Szob
  • Alapos Lexus SC helyszíni állapotfelmérés Szob
  • Szakértő Lincoln Town Car felkészítés műszaki vizsgára
  • Megbízható Maserati Coupe helyszíni állapotfelmérés Szob
  • Műszeres Mazda RX-8 átnézés utazás előtt Szob
  • Helyszíni Mercedes S osztály használt autó állapotfelmérés
  • Használt Mitsubishi Space Wagon műszeres vizsgálata
  • Szakértő Nissan Vanette előzetes műszaki átvizsgálása
  • Mindenre kiterjedő Opel Signum autó értékbecslés Szob
  • Alapos Peugeot 306 használtautó átvizsgálás helyszínen Szob
  • Hétvégi Pontiac Trans Sport autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Porsche 928 műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Renault R19 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Hétvégi Rolls-Royce Silver Shadow autó értékbecslés Szob
  • Alapos Rover 200 felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Saab 9-3 X használt autó állapotfelmérés Szob
  • Szakértő Seat Arona autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob
  • Mindenre kiterjedő Skoda Citigo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob
  • Alapos Smart Roadster előzetes műszaki átvizsgálása Szob
  • Műszeres Ssangyong Musso helyszíni autó állapotfelmérés Szob
  • Mindenre kiterjedő Subaru B9 Tribeca átvizsgálás külföldi út előtt Szob
  • Helyszíni Suzuki Ignis felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Tesla Model 3 autó értékbecslés Szob
  • Helyszíni Toyota Paseo autóvizsgálat helyszínen Szob
  • Helyszíni Volkswagen Corrado felkészítés műszaki vizsgára Szob
  • Olcsó Volvo S60 használt autó állapotfelmérés Szob
  • Használt Yugo Koral autóvizsgálat helyszínen Szob

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével Szob régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átvizsgálás Szob vonzáskörzetében, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Olcsó Alfa Romeo 145 autó értékbecslés Szob Alapos Audi 80 autóvizsgálat helyszínen Szob Helyszíni BMW 740 autó értékbecslés Szob Hétvégi Citroen Cactus használt autó állapotfelmérés Szob Olcsó Chrysler Neon átvizsgálás külföldi út előtt Szob Helyszíni Dacia Logan műszeres vizsgálata Szob Hétvégi Daewoo Nubira használt autó állapotfelmérés Szob Helyszíni Ford Galaxy használt autó állapotfelmérés Szob Szakértő Daihatsu YRV helyszíni állapotfelmérés Szob Műszeres Dodge Challenger autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob Használt Fiat Ulysse helyszíni autó állapotfelmérés Szob Olcsó Ford Orion előzetes műszaki átvizsgálása Szob Szakértő Honda CR-Z használt autó állapotfelmérés Szob Olcsó Hyundai IX 35 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob Szakértő Jaguar XJS autó értékbecslés Szob Mindenre kiterjedő Jeep Wrangler használtautó átvizsgálás helyszínen Szob Olcsó Kia Carens előzetes műszaki átvizsgálása Szob Használt Lada 111 autó értékbecslés Szob Mindenre kiterjedő Lancia Ypsilon használtautó átvizsgálás helyszínen Szob Olcsó Land Rover Defender átvizsgálás külföldi út előtt Szob Helyszíni Lexus UX átvizsgálás külföldi út előtt Szob Használt Lincoln MKT műszeres vizsgálata Szob Használt Maserati Coupe műszeres vizsgálata Szob Szakértő Mazda CX-5 műszeres vizsgálata Szob Szakértő Mercedes A osztály előzetes műszaki átvizsgálása Szob Megbízható Mitsubishi Colt autóvizsgálat helyszínen Szob Használt Nissan Evalia műszeres vizsgálata Szob Műszeres Opel GT átvizsgálás külföldi út előtt Szob Szakértő Peugeot 2008 átnézés utazás előtt Szob Mindenre kiterjedő Pontiac Catalina helyszíni autó állapotfelmérés Szob Használt Porsche 911 átnézés utazás előtt Szob Szakértő Renault R4 felkészítés műszaki vizsgára Szob Használt Rolls-Royce Silver Spur használt autó állapotfelmérés Szob Helyszíni Rover Metro autó értékbecslés Szob Hétvégi Saab 99 átvizsgálás külföldi út előtt Szob Mindenre kiterjedő Seat Alhambra átvizsgálás külföldi út előtt Szob Alapos Skoda Yeti használt autó állapotfelmérés Szob Használt Smart Fortwo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob Szakértő Ssangyong Tivoli előzetes műszaki átvizsgálása Szob Használt Subaru Impreza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szob

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1215185928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása