Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Szakértő Volkswagen Caddy autó átnézés Szigetújfalu kiszállással

2019. október 02. - Kovács Norbi

Szakértő Volkswagen Caddy autó átnézés Szigetújfalu kiszállással

Használt jármű átvizsgálás Szigetújfalu akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Örülne neki, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló hibák kinyomozásában jártas autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több autó átnézését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit aztán megbánna.
  • Elmondjuk a kocsi gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen várható kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A külföldről importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, az eladó állíthatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vette meg a gépkocsit. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A gépkocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt mérni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még jó lenne, viszont a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

  1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő lista nem teljes, mindössze a jellemző munkafázisokat prezentálja.

  • Külső felmérés: pl. kasztni, illesztések állapota
  • Belső átnézés: kárpit, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely ellenőrzése.
  • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés átnézése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az átnézés után aprólékos jelentés a megállapított problémákról, a jármű állapotának elmondása.

Műszeres Daewoo állapotfelmérés Szigetújfalu és komputeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szigetújfalu vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott járművek átnézését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése Szigetújfalu

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szigetújfalu környékén?

A gépjármű átfogó állapotának felmérése Szigetújfalu övezetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A jármű ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés Szigetújfalu A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében. Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó ellenőrzés díja Szigetújfalu

A gépkocsi átnézésének ára azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani. használt autó átnézés Szigetújfalu

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiányosság megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama során. gépjármű állapotfelmérés Szigetújfalu

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Mivel a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes elvégezni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk. Próbakörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különféle részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága

autó állapotfelmérése Szigetújfalu Általában az alábbi típusok átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

  • Használt Alfa Romeo 156 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Audi A2 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu
  • Mindenre kiterjedő BMW 320 műszeres vizsgálata
  • Megbízható Citroen Jumper használt autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Chrysler Grand Voyager műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Dacia Logan helyszíni állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Daewoo Tacuma átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Ford Fusion autó értékbecslés
  • Helyszíni Daihatsu Copen használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Dodge Durango felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Fiat Multipla autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu
  • Használt Ford Connect használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetújfalu
  • Olcsó Honda HR-V autóvizsgálat helyszínen Szigetújfalu
  • Helyszíni Hyundai Lantra előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Jaguar XF átvizsgálás külföldi út előtt Szigetújfalu
  • Helyszíni Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu
  • Hétvégi Kia Stonic autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Megbízható Lada 111 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Lancia Ypsilon műszeres vizsgálata Szigetújfalu
  • Műszeres Land Rover Freelander átnézés utazás előtt Szigetújfalu
  • Mindenre kiterjedő Lexus CT átvizsgálás külföldi út előtt Szigetújfalu
  • Hétvégi Lincoln MKT használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Maserati Coupe előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó Mazda Tribute használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Mercedes S osztály autóvizsgálat helyszínen
  • Szakértő Mitsubishi Outlander helyszíni autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Nissan Maxima előzetes műszaki átvizsgálása Szigetújfalu
  • Megbízható Opel Insignia autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Peugeot Expert helyszíni állapotfelmérés Szigetújfalu
  • Alapos Pontiac Grand Prix helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Porsche Targa használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetújfalu
  • Műszeres Renault R14 autóvizsgálat helyszínen Szigetújfalu
  • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Spur autó értékbecslés
  • Alapos Rover 200 autó értékbecslés Szigetújfalu
  • Használt Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Seat Toledo autó értékbecslés
  • Hétvégi Skoda Suberb átnézés utazás előtt Szigetújfalu
  • Megbízható Smart Fortwo Brabus autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Szakértő Ssangyong Rexton autó értékbecslés Szigetújfalu
  • Hétvégi Subaru Leone autóvizsgálat helyszínen Szigetújfalu
  • Olcsó Suzuki Vitara átvizsgálás külföldi út előtt Szigetújfalu
  • Használt Tesla Roadster használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Toyota Land Cruiser autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Volkswagen Amarok felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Volvo V60 átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Wartburg 353 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Szigetújfalu régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átvizsgálás Szigetújfalu vonzáskörzetében, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Műszeres Alfa Romeo 159 felkészítés műszaki vizsgára Szigetújfalu Hétvégi Audi A6 előzetes műszaki átvizsgálása Szigetújfalu Műszeres BMW 330 műszeres vizsgálata Szigetújfalu Műszeres Citroen DS3 műszeres vizsgálata Szigetújfalu Szakértő Chrysler Town autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu Használt Dacia Logan helyszíni állapotfelmérés Szigetújfalu Helyszíni Daewoo Tico átvizsgálás külföldi út előtt Szigetújfalu Hétvégi Ford Focus használt autó állapotfelmérés Szigetújfalu Szakértő Daihatsu Copen műszeres vizsgálata Szigetújfalu Olcsó Dodge Durango használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetújfalu Használt Fiat 126 felkészítés műszaki vizsgára Szigetújfalu Mindenre kiterjedő Ford Connect átnézés utazás előtt Szigetújfalu Olcsó Honda FR-V átnézés utazás előtt Szigetújfalu Alapos Hyundai Terracan helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu Megbízható Jaguar XK használt autó állapotfelmérés Szigetújfalu Műszeres Jeep Compass helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu Mindenre kiterjedő Kia Pride felkészítés műszaki vizsgára Szigetújfalu Hétvégi Lada 112 előzetes műszaki átvizsgálása Szigetújfalu Alapos Lancia Kappa autó értékbecslés Szigetújfalu Megbízható Land Rover Range Rover Evoque helyszíni állapotfelmérés Szigetújfalu Olcsó Lexus NX átvizsgálás külföldi út előtt Szigetújfalu Használt Lincoln Continental helyszíni autó állapotfelmérés Szigetújfalu Szakértő Maserati Granturismo használt autó állapotfelmérés Szigetújfalu Helyszíni Mazda 626 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu Olcsó Mercedes E osztály átnézés utazás előtt Szigetújfalu Alapos Mitsubishi Colt átnézés utazás előtt Szigetújfalu Mindenre kiterjedő Nissan Micra autóvizsgálat helyszínen Szigetújfalu Olcsó Opel Corsa C autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu Használt Peugeot 407 használt autó állapotfelmérés Szigetújfalu Megbízható Pontiac GTO átnézés utazás előtt Szigetújfalu Hétvégi Porsche Cayenne használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetújfalu Olcsó Renault R19 felkészítés műszaki vizsgára Szigetújfalu Hétvégi Rolls-Royce Silver Shadow műszeres vizsgálata Szigetújfalu Alapos Rover Metro autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu Használt Saab 9-5 helyszíni állapotfelmérés Szigetújfalu Olcsó Seat Tarraco autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetújfalu Használt Skoda Felicia átnézés utazás előtt Szigetújfalu Olcsó Smart Fortwo műszeres vizsgálata Szigetújfalu Megbízható Ssangyong Kyron használt autó állapotfelmérés Szigetújfalu Alapos Subaru Levorg átnézés utazás előtt Szigetújfalu

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3815171218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása