Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Volvo átvizsgálás Sződ autókereskedőnél

2019. október 25. - Kovács Norbi

Volvo átvizsgálás Sződ autókereskedőnél - Volvo 850

Volvo átvizsgálás Sződ autókereskedőnél: használt jármű állapotfelmérés Sződ akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szerelő átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy az ismerős nem tudja pótolni a rejtett hibák felderítésében sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több jármű vizsgálatát otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vegyen meg, amit aztán megbánna.
  • Elmondjuk a jármű tipikus típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető költségek merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Sződ

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már ilyen állapotban hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A járművek kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket kell ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén az autón.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a szokásos munkafázisokat mutatja be.

  • Külső felmérés: pl. kasztni, gyári üvegek állapota
  • Belső vizsgálat: ülések, biztonsági berendezések
  • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
  • Motor felmérése: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

Az átnézés után tüzetes beszámoló a tapasztalt gondokról, az autó állapotának magyarázata.

Mobil BMW állapotfelmérés Sződ és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Sződ övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott autók átnézését tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése Sződ

Mit lehet ellenőrizni az autón Sződ környékén?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Sződ vonzáskörzetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése. A gépkocsi belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. számítógépes motordiagnosztika Sződ A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg az autó fenntartásának költségeit, de mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás díja Sződ

A jármű állapotfelmérésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Sződ

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során. autó gyújtásdiagnosztika Sződ

Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul okos dolog megcsinálni! A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbamenettel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló státusza

autó ellenőrzése nyaralás előtt Sződ Általában a következő típusok átnézését szoktuk elvégezni:

  • Hétvégi Alfa Romeo 159 átvizsgálás külföldi út előtt Sződ
  • Szakértő Audi A1 használt autó állapotfelmérés Sződ
  • Helyszíni BMW 1 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó Citroen AX előzetes műszaki átvizsgálása Sződ
  • Helyszíni Chrysler Sebring átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Dacia Lodgy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Megbízható Daewoo Matiz helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Ford Mondeo használt autó állapotfelmérés
  • Megbízható Daihatsu Cuore felkészítés műszaki vizsgára
  • Mindenre kiterjedő Dodge Journey helyszíni autó állapotfelmérés
  • Használt Fiat Qubo átvizsgálás külföldi út előtt Sződ
  • Használt Ford S-Max autóvizsgálat helyszínen Sződ
  • Hétvégi Honda Sződ autóvizsgálat helyszínen
  • Olcsó Hyundai Santa Fe használt autó állapotfelmérés
  • Műszeres Jaguar XE helyszíni állapotfelmérés Sződ
  • Megbízható Jeep Compass autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Hétvégi Kia Rio előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Lada Niva helyszíni autó állapotfelmérés
  • Megbízható Lancia Delta átnézés utazás előtt Sződ
  • Megbízható Land Rover Range Rover Evoque autó értékbecslés Sződ
  • Megbízható Lexus IS előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Lincoln MKZ használt autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Maserati Quattroporte helyszíni autó állapotfelmérés
  • Megbízható Mazda 3 használtautó átvizsgálás helyszínen Sződ
  • Szakértő Mercedes A osztály autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Mitsubishi Colt autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sződ
  • Helyszíni Nissan Pick Up átvizsgálás külföldi út előtt
  • Alapos Opel Combo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sződ
  • Helyszíni Peugeot 207 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Helyszíni Pontiac Catalina autóvizsgálat helyszínen Sződ
  • Hétvégi Porsche 718 helyszíni állapotfelmérés Sződ
  • Használt Renault R19 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Helyszíni Rolls-Royce Corniche műszeres vizsgálata Sződ
  • Hétvégi Rover 400 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható Saab 99 használt autó állapotfelmérés Sződ
  • Alapos Seat Alhambra helyszíni állapotfelmérés Sződ
  • Műszeres Skoda Favorit helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Smart Fortwo Sződ Coupe helyszíni autó állapotfelmérés
  • Használt Ssangyong Rodius műszeres vizsgálata
  • Szakértő Subaru Legacy helyszíni állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Suzuki Baleno autó értékbecslés
  • Műszeres Tesla Model 3 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Toyota Avensis átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Volkswagen Bora használtautó átvizsgálás helyszínen Sződ
  • Műszeres Volvo XC40 átvizsgálás külföldi út előtt Sződ
  • Mindenre kiterjedő Zastava 750 helyszíni autó állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Sződ vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó átnézés Sződ régiójában, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5015261882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása