Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Suzuki vizsgálat Tahitótfalu autókereskedőnél

2019. október 31. - Kovács Norbi

Suzuki vizsgálat Tahitótfalu autókereskedőnél - Suzuki Alto

Használt jármű átvizsgálás Tahitótfalu autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562Suzuki vizsgálat Tahitótfalu autókereskedőnél.

Örülne neki, ha az újonnan megvett autója nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Szeretné, ha egy hozzáértő szakértő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja pótolni a takargatott műszaki hiányosságok feltárásában sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több autó vizsgálatát lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit később megbánna.
  • Felsoroljuk a kocsi jellemző szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges költségek fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Tahitótfalu

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

  1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, ugyanis ha napvilágra is kerülne a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve így vette meg a járművet. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. A járművek kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit kell ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

  1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyetlen elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, csak a nagyobb munkafázisokat vázolja.

  • Külső felmérés: pl. fényezés, illesztések állapota
  • Belső vizsgálat: ülések, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely átnézése.
  • Motor vizsgálata: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
  • Működés felmérése: a jármű beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a megállapított hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Műszeres használtautó vásárlás Tahitótfalu és műszeres hibakód kiolvasás törlés házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Tahitótfalu régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése Tahitótfalu

Mit lehet ellenőrizni az autón Tahitótfalu régiójában?

A kocsi általános állapotának ellenőrzése Tahitótfalu környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres lengéscsillapító mérés Tahitótfalu A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében. A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés költsége Tahitótfalu

A gépkocsi átvizsgálásának összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Tahitótfalu

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes műszaki probléma észlelhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama során. fékhatás vizsgálat Tahitótfalu

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul okos dolog megcsinálni! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különböző részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága

autó felkészítése műszaki vizsgára Tahitótfalu Leggyakrabban az alábbi típusok felülvizsgálatát végezzük el:

  • Műszeres Alfa Romeo 166 autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Audi A3 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható BMW I8 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Tahitótfalu
  • Olcsó Citroen DS3 előzetes műszaki átvizsgálása Tahitótfalu
  • Szakértő Chrysler Neon előzetes műszaki átvizsgálása Tahitótfalu
  • Használt Dacia Duster felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Daewoo Tacuma autó értékbecslés Tahitótfalu
  • Helyszíni Ford Mondeo autó előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható Daihatsu YRV előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Dodge Grand Caravan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mindenre kiterjedő Fiat Fiorino előzetes műszaki átvizsgálása Tahitótfalu
  • Használt Ford Thunderbird műszeres vizsgálata
  • Olcsó Honda Insight átnézés utazás előtt Tahitótfalu
  • Szakértő Hyundai Coupe autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Jaguar XJS használt autó állapotfelmérés Tahitótfalu
  • Megbízható Jeep Cherokee autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Kia Stonic autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Alapos Lada Niva autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Megbízható Lancia Voyager felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Land Rover Freelander használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Lexus CT autó értékbecslés
  • Helyszíni Lincoln Town Car autó értékbecslés
  • Olcsó Maserati Coupe előzetes műszaki átvizsgálása Tahitótfalu
  • Megbízható Mazda 2 helyszíni autó állapotfelmérés Tahitótfalu
  • Szakértő Mercedes GT átvizsgálás külföldi út előtt Tahitótfalu
  • Alapos Mitsubishi L400 műszeres vizsgálata Tahitótfalu
  • Olcsó Nissan Pathfinder műszeres vizsgálata
  • Olcsó Opel Meriva átnézés utazás előtt
  • Szakértő Peugeot 405 átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Pontiac Catalina használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Olcsó Porsche 991 használtautó átvizsgálás helyszínen Tahitótfalu
  • Mindenre kiterjedő Renault Megane használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása
  • Megbízható Rover Mini használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Saab 99 autó értékbecslés
  • Alapos Seat Cordoba helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Skoda Citigo helyszíni állapotfelmérés Tahitótfalu
  • Hétvégi Smart Forfour felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Ssangyong Korando helyszíni állapotfelmérés Tahitótfalu
  • Megbízható Subaru Forester használtautó átvizsgálás helyszínen Tahitótfalu
  • Szakértő Suzuki Carry helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Tesla Roadster átnézés utazás előtt Tahitótfalu
  • Alapos Toyota Verso autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Volkswagen Amarok átnézés utazás előtt Tahitótfalu
  • Műszeres Volvo Amazon helyszíni állapotfelmérés
  • Olcsó Wartburg 311 helyszíni állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Tahitótfalu övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi vizsgálat Tahitótfalu régiójában, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9415261898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása