Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738 kiszállással

2019. december 07. - Kovács Norbi

Kocsi állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738 kiszállással - Skoda Citigo

Használt kocsi vizsgálat 1185 Budapest, Üllői út 738 kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan kifizetett autója nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakértő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok feltárásában tapasztalt szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több autó vizsgálatát lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Megóvjuk attól, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Elmondjuk az autó jellemző szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen előrelátható kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy tekerte a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra manipulálása, az eladó állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be a gépkocsit. A más országból behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel ellenőrizzük a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. Az autók kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit kell mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, ellenben a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

  1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli tárgyilagos szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi lista nem teljes, mindössze a tipikus lépéseket mutatja be.

  • Külső felmérés: pl. ködölés, illesztések állapota
  • Belső átnézés: utastér, biztonsági berendezések
  • Alul: pl. szilentek. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, alváz átnézése.
  • Motor felmérése: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
  • Működés felmérése: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő jelentés a megállapított gondokról, a jármű állapotának magyarázata.

Helyszíni Mazda állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738 és műszeres autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével 1185 Budapest, Üllői út 738 területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel rendelkező járművek átnézését tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése 1185 Budapest, Üllői út 738

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738 környékén?

A gépjármű átfogó állapotának felmérése 1185 Budapest, Üllői út 738 területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése. A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres fékhatás mérés 1185 Budapest, Üllői út 738 A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a kocsi fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében. A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi ellenőrzés ára 1185 Budapest, Üllői út 738

A gépkocsi ellenőrzésének költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani. használt kocsi alapos átnézésének ára 1185 Budapest, Üllői út 738

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi hiányosság észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. gépjármű állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor az autó legféltettebb része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul okos dolog elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A próbakör olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk. Próbakörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különböző részeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota

autó állapotfelmérése 1185 Budapest, Üllői út 738 Többek között az alábbi típusok átnézését szoktuk elvégezni:

  • Alapos Alfa Romeo 75 átnézés utazás előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Megbízható Audi A8 átvizsgálás külföldi út előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Hétvégi BMW 760 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Használt Citroen C-Zero használt autó állapotfelmérés
  • Használt Chrysler Town előzetes műszaki átvizsgálása
  • Mindenre kiterjedő Dacia Sandero használtautó átvizsgálás helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Hétvégi Daewoo Lanos használtautó átvizsgálás helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Mobil Ford Galaxy helyszíni autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Daihatsu YRV autóvizsgálat helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Műszeres Dodge Journey használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Olcsó Fiat Ritmo autó értékbecslés
  • Használt Ford Cougar autóvizsgálat helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Műszeres Honda HR-V helyszíni állapotfelmérés
  • Hétvégi Hyundai IX 20 autó értékbecslés
  • Használt Jaguar XJ átnézés utazás előtt
  • Használt Jeep Commander autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Kia Stonic felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Lada Niva műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Használt Lancia Lybra felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Olcsó Land Rover Freelander autó értékbecslés
  • Alapos Lexus UX átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Lincoln Aviator felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Maserati Granturismo helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Mazda E-sorozat helyszíni autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Mercedes E osztály autó állapotfelmérés vásárlás előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Mitsubishi Colt felkészítés műszaki vizsgára
  • Olcsó Nissan Vanette felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Opel Ampera átnézés utazás előtt
  • Szakértő Peugeot Partner autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mindenre kiterjedő Pontiac Firebird autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mindenre kiterjedő Porsche 911 autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Renault R10 autó értékbecslés
  • Olcsó Rolls-Royce Silver Shadow autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Helyszíni Rover Mini autó értékbecslés
  • Olcsó Saab 96 felkészítés műszaki vizsgára
  • Műszeres Seat Alhambra használtautó átvizsgálás helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Alapos Skoda Karoq műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Smart Fortwo Cabrio felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Ssangyong Kyron előzetes műszaki átvizsgálása 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Műszeres Subaru Outback átnézés utazás előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Használt Suzuki Forenza felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Olcsó Tesla Model S autó értékbecslés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Toyota Verso autóvizsgálat helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Mindenre kiterjedő Volkswagen Golf 2 autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Volvo S90 felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Wartburg 313 felkészítés műszaki vizsgára

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével 1185 Budapest, Üllői út 738 területén +36 70 352 1562!

Használt kocsi vizsgálat 1185 Budapest, Üllői út 738 területén, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6115341364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása