Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Land Rover állapotfelmérés Sződliget autókereskedőnél

2019. október 27. - Kovács Norbi

Land Rover állapotfelmérés Sződliget autókereskedőnél - Land Rover Range Rover Velar

Használt kocsi átvizsgálás Sződliget kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt autója nem rostokolna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy sokat látott szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja pótolni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában hozzáértő szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű vizsgálatát lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit utólag megbánna.
  • Elmondjuk a gépkocsi jellemző alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható kiadások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Sződliget

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. A Németországból importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, a kereskedő mondhatja, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel teszteljük a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A kocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit javasolt ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elfogadható lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljes, csak a nagyobb munkafázisokat ismerteti.

  • Külső vizsgálat: pl. fényezés, illesztések állapota
  • Belső vizsgálat: utastér, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a korrózió, olaj lerakódás átnézése.
  • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, az autó állapotának ismertetése.

Helyszíni használtautó átvizsgálás helyszínen Sződliget és computeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Sződliget övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen Sződliget

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Sződliget vonzáskörzetében?

Az autó általános állapotának felmérése Sződliget körzetében

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota. Autó szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres fékhatás mérés Sződliget A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében. A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi átnézés költsége Sződliget

A jármű átnézésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni. használt kocsi alapos átnézésének ára Sződliget

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Minden műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során. gépjármű állapotfelmérés Sződliget

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot feltétlenül javasolt elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk. Próbamenettel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző részeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó ellenőrzése külföldi út előtt Sződliget Rendszerint az alábbi autómárkák vizsgálatát végezzük el:

  • Szakértő Alfa Romeo 146 átvizsgálás külföldi út előtt Sződliget
  • Szakértő Audi A6 átnézés utazás előtt Sződliget
  • Alapos BMW 218 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Citroen Spacetourer átnézés utazás előtt Sződliget
  • Olcsó Chrysler Crossfire felkészítés műszaki vizsgára
  • Műszeres Dacia Duster használt autó állapotfelmérés Sződliget
  • Szakértő Daewoo Lanos helyszíni állapotfelmérés Sződliget
  • Mobil Ford Fusion használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Helyszíni Daihatsu Trevis autó értékbecslés
  • Helyszíni Dodge Challenger autó értékbecslés Sződliget
  • Mindenre kiterjedő Fiat Stilo használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Hétvégi Ford Kuga átnézés utazás előtt Sződliget
  • Hétvégi Honda Integra autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Alapos Hyundai Coupe helyszíni autó állapotfelmérés Sződliget
  • Olcsó Jaguar Daimler autóvizsgálat helyszínen
  • Megbízható Jeep Cherokee felkészítés műszaki vizsgára Sződliget
  • Hétvégi Kia Ceed használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Lada Kalina autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Lancia Zeta autóvizsgálat helyszínen Sződliget
  • Használt Land Rover Defender átvizsgálás külföldi út előtt Sződliget
  • Hétvégi Lexus GS átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Lincoln MKX helyszíni autó állapotfelmérés
  • Megbízható Maserati Ghibli átvizsgálás külföldi út előtt
  • Műszeres Mazda 2 helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Mercedes S osztály felkészítés műszaki vizsgára Sződliget
  • Használt Mitsubishi Montero autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sződliget
  • Mindenre kiterjedő Nissan 200 SX autóvizsgálat helyszínen Sződliget
  • Műszeres Opel Crossland X használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Olcsó Peugeot 405 műszeres vizsgálata Sződliget
  • Helyszíni Pontiac Firebird helyszíni állapotfelmérés
  • Olcsó Porsche 911 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Műszeres Renault R9 átnézés utazás előtt
  • Alapos Rolls-Royce Corniche előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Rover 600 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Szakértő Saab 9-5 műszeres vizsgálata Sződliget
  • Használt Seat Ibiza használt autó állapotfelmérés Sződliget
  • Szakértő Skoda Citigo autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Smart Roadster helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Ssangyong Actyon átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Subaru BRZ helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Suzuki Ignis előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Tesla Model X autóvizsgálat helyszínen Sződliget
  • Olcsó Toyota Hiace autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sződliget
  • Olcsó Volkswagen Vento autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Volvo V40 használtautó átvizsgálás helyszínen Sződliget
  • Műszeres Zastava 1100 használtautó átvizsgálás helyszínen Sződliget

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Sződliget vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés Sződliget területén, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8415261886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása