Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kocsi vizsgálat 1185 Budapest, Üllői út 738 autópiacon

2019. december 08. - Kovács Norbi

Kocsi vizsgálat 1185 Budapest, Üllői út 738 autópiacon - Zastava GTL 55

Használt gépkocsi átvizsgálás 1185 Budapest, Üllői út 738 autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt autója nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett problémák felderítésében sokat látott szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi vizsgálatát otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Felsoroljuk a kocsi gyakorta előforduló problémáit, és elmondjuk, hogy milyen várható kiadások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

  1. Az autó vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra pörgetése, az eladó mondhatja, hogy ő már ezzel a hibával vette meg a járművet. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel teszteljük a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A járművek kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket javasolt ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyedüli elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csupán a tipikus munkafázisokat vázolja.

  • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
  • Belső vizsgálat: kárpit, csomagtartó
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
  • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után részletes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű állapotának magyarázata.

Műszeres gépjármű állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738 és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó 1185 Budapest, Üllői út 738 vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése 1185 Budapest, Üllői út 738

Mit lehet ellenőrizni az autón 1185 Budapest, Üllői út 738 környékén?

A gépjármű általános állapotának felmérése 1185 Budapest, Üllői út 738 területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota. A jármű belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres fékhatás mérés 1185 Budapest, Üllői út 738 A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából. A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés költsége 1185 Budapest, Üllői út 738

A gépkocsi ellenőrzésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni. használt kocsi alapos átnézésének ára 1185 Budapest, Üllői út 738

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiba felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során. autó gyújtásdiagnosztika 1185 Budapest, Üllői út 738

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbakörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága

autó állapotfelmérése 1185 Budapest, Üllői út 738 Többnyire a következő típusok átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

  • Alapos Alfa Romeo 75 használt autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Használt Audi 80 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Megbízható BMW 5 átnézés utazás előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Megbízható Citroen Xsara autó értékbecslés
  • Helyszíni Chrysler Sebring helyszíni állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Dacia Sandero előzetes műszaki átvizsgálása
  • Alapos Daewoo Kalos felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Ford Focus jármű műszeres vizsgálata
  • Szakértő Daihatsu Copen felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Hétvégi Dodge Ram átvizsgálás külföldi út előtt
  • Megbízható Fiat Barchetta autó értékbecslés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Hétvégi Ford Ranger autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Honda Jazz helyszíni állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Műszeres Hyundai Getz műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Használt Jaguar E-Type műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Olcsó Jeep Renegade autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Kia Carnival felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Megbízható Lada Niva autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Használt Lancia Phedra használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Sport előzetes műszaki átvizsgálása 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Lexus LC felkészítés műszaki vizsgára 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Olcsó Lincoln Town Car átvizsgálás külföldi út előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Maserati Coupe műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Mazda MX-5 átvizsgálás külföldi út előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Mercedes E osztály használt autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Olcsó Mitsubishi Grandis műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Alapos Nissan X-Trail átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Opel Zafira használtautó átvizsgálás helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Alapos Peugeot 106 autóvizsgálat helyszínen 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Mindenre kiterjedő Pontiac Sunfire átnézés utazás előtt 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Szakértő Porsche Carrera műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Renault R5 autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Rolls-Royce Silver Spur átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Rover 200 műszeres vizsgálata
  • Szakértő Saab 96 használt autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Mindenre kiterjedő Seat Exeo átvizsgálás külföldi út előtt
  • Műszeres Skoda Suberb helyszíni autó állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Műszeres Smart Fortwo Passion helyszíni állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Helyszíni Ssangyong Actyon autó értékbecslés
  • Helyszíni Subaru Forester helyszíni állapotfelmérés
  • Hétvégi Suzuki Carry átnézés utazás előtt
  • Műszeres Tesla Model 3 felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Toyota Tacoma átvizsgálás külföldi út előtt
  • Műszeres Volkswagen Typ 3 műszeres vizsgálata 1185 Budapest, Üllői út 738
  • Mindenre kiterjedő Volvo Amazon helyszíni autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Zastava 750 átvizsgálás külföldi út előtt

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével 1185 Budapest, Üllői út 738 régiójában +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi állapotfelmérés 1185 Budapest, Üllői út 738 régiójában, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1115341372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása