Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használt Volkswagen Multivan használtautó állapotfelmérés Szigetszentmiklós háznál

2019. szeptember 30. - Kovács Norbi

Használt Volkswagen Multivan használtautó állapotfelmérés Szigetszentmiklós háznál

Használt kocsi vizsgálat Szigetszentmiklós a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy sokat látott szerelő átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok feltárásában sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit aztán megbánna.
  • Ismertetjük a jármű jellemző alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen előrelátható kiadások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

  1. A jármű vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra manipulálása, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ezzel a hibával hozta be a gépkocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A kocsik kasztniján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
  3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

  1. Nem az a fontos, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csupán a jellemző lépéseket prezentálja.

  • Külső átnézés: pl. karosszéria, illesztések állapota
  • Belső átnézés: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely átnézése.
  • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés felmérése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után részletes jelentés a megállapított hibaforrásokról, a jármű állapotának elmondása.

Műszeres autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós és OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szigetszentmiklós területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni! A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmiklós

Mit lehet ellenőrizni az autón Szigetszentmiklós régiójában?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Szigetszentmiklós környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota. A jármű belső átnézése: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. számítógépes motordiagnosztika Szigetszentmiklós A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, de mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében. A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Szigetszentmiklós

Az autó átnézésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. mobil használt autó átvizsgálás díja Szigetszentmiklós

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Az összes hiányosság felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt. fékhatás vizsgálat Szigetszentmiklós

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk. Próbamenettel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különféle elemeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota

autó felkészítése műszaki vizsgára Szigetszentmiklós Rendszerint a következő típusok ellenőrzését végezzük el:

  • Olcsó Alfa Romeo 156 használt autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Olcsó Audi 80 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Műszeres BMW 320 átnézés utazás előtt
  • Olcsó Citroen Xantia autó értékbecslés
  • Megbízható Chrysler Sebring használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Helyszíni Dacia Duster autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Használt Daewoo Tacuma műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós
  • Hétvégi Ford Fiesta használtautó vásárlás
  • Hétvégi Daihatsu Terios autóvizsgálat helyszínen
  • Megbízható Dodge Magnum helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Műszeres Fiat Scudo műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós
  • Alapos Ford Connect autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós
  • Hétvégi Honda Insight helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Használt Hyundai Accent helyszíni állapotfelmérés
  • Olcsó Jaguar Daimler felkészítés műszaki vizsgára
  • Megbízható Jeep Patriot átvizsgálás külföldi út előtt
  • Szakértő Kia Cerato helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Műszeres Lada Vesta autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós
  • Műszeres Lancia Zeta műszeres vizsgálata
  • Alapos Land Rover Range Rover Evoque felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Lexus LC autó értékbecslés Szigetszentmiklós
  • Helyszíni Lincoln Mark használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmiklós
  • Műszeres Maserati GT előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Mazda B 2500 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Szakértő Mercedes A osztály átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmiklós
  • Műszeres Mitsubishi Lancer autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós
  • Megbízható Nissan Sunny átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Opel Astra J autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Peugeot Traveller átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós
  • Hétvégi Pontiac Solstice műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Porsche Cayman helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Helyszíni Renault R10 autóvizsgálat helyszínen
  • Alapos Rolls-Royce Silver Spur felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmiklós
  • Megbízható Rover 200 helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen
  • Olcsó Seat Ibiza átnézés utazás előtt
  • Megbízható Skoda Felicia átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Pulse helyszíni állapotfelmérés
  • Szakértő Ssangyong Actyon autó értékbecslés Szigetszentmiklós
  • Mindenre kiterjedő Subaru Libero helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós
  • Szakértő Suzuki Alto autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós
  • Mindenre kiterjedő Tesla Model X használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Megbízható Toyota Land Cruiser autóvizsgálat helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Volkswagen Touareg helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Volvo S60 felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmiklós
  • Műszeres Zastava 1100 autó értékbecslés

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Szigetszentmiklós régiójában +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi átnézés Szigetszentmiklós övezetében, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Hétvégi Alfa Romeo 75 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmiklós Alapos Audi 90 műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Hétvégi BMW 750 műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Mindenre kiterjedő Citroen Spacetourer használt autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Helyszíni Chrysler 300 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmiklós Helyszíni Dacia Lodgy autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós Hétvégi Daewoo Matiz átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Helyszíni Ford Ranger autó értékbecslés Szigetszentmiklós Hétvégi Daihatsu Cuore felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmiklós Megbízható Dodge Nitro autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós Szakértő Fiat Linea autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmiklós Olcsó Ford C-Max autó értékbecslés Szigetszentmiklós Mindenre kiterjedő Honda Jazz átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Használt Hyundai Kona műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Műszeres Jaguar X-Type műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Alapos Jeep Commander helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmiklós Szakértő Kia Sorento használt autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Szakértő Lada Niva átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Alapos Lancia Voyager felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmiklós Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Velar átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Hétvégi Lexus SC autó értékbecslés Szigetszentmiklós Használt Lincoln Continental műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Szakértő Maserati Levante műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Olcsó Mazda CX-3 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Helyszíni Mercedes G osztály helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Alapos Mitsubishi L300 átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Alapos Nissan NP300 helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmiklós Hétvégi Opel Corsa D használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmiklós Szakértő Peugeot 207 műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Helyszíni Pontiac Tempest használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmiklós Megbízható Porsche Cayman átnézés utazás előtt Szigetszentmiklós Alapos Renault R25 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmiklós Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmiklós Műszeres Rover Metro műszeres vizsgálata Szigetszentmiklós Olcsó Saab 99 felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmiklós Olcsó Seat Ibiza autó értékbecslés Szigetszentmiklós Hétvégi Skoda Karoq használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmiklós Hétvégi Smart Fortwo Pulse helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Szakértő Ssangyong Kyron helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmiklós Helyszíni Subaru Leone átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmiklós

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6415171208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása