Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Audi diagnosztika Vár

2020. július 13. - Kovács Norbi

Audi diagnosztika Vár és komputeres turbónyomás szabályzó szelep hibakód nullázás

Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Vár területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!
Az alábbi alkatrészek, részegységek többször kerülnek szóba az autódiagnosztikával kapcsolatban.

ABS fedélzeti diagnosztika

    • ABS jeladó ellenőrzése

  • ABS kocka hiba jelei

Check engine diagnosztika

    • check engine lámpa jelentése

EGR szelep fedélzeti diagnosztika

    • EGR szelep hiba tünetei

ESP hibakód olvasás

    • ESP kikapcsolása

Fojtószelep műszeres kódolvasás

    • fojtószelep potméter beállítása

Főtengely diagnosztika

    • főtengely csapágy hiba jelei

Km óra fedélzeti diagnosztika

    • tekert km óra felderítése

Lambdaszonda fedélzeti diagnosztika

    • lambdaszonda hiba tünetei

Légtömegmérő diagnosztika

    • légtömegmérő hiba

Légzsák diagnosztika

    • légzsák vezérlő újraindítás

Nyelestengely ellenőrzés műszeres diagnosztikával

    • nyelestengely csapágy hiba jelei

Önindító ellenőrzés műszeres diagnosztikával

    • önindító nem teker

Porlasztó ellenőrzés műszeres diagnosztikával

    • porlasztócsúcs hibajelenség

Turbó hibakód olvasás

    • turbó hiba jelei

Üzemanyag nyomászabályzó műszeres kódolvasás

    • üzemanyag nyomás hibák

Vezérlés ellenőrzés műszeres diagnosztikával

    • vezérműtengely jeladó hiba Suzuki
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Vár
Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Vár ric iveco daily kit

Használtautó átvizsgálás helyszínen Vár


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Vár területén.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Vár


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Vár régiójában?


A kocsi általános állapotának megállapítása Vár övezetében


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


használt autó állapotfelmérése Vár


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Autó átvizsgálás ára Vár


A gépkocsi állapotfelmérésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átvizsgálás összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.


használt autó átnézés Vár


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi hiba megállapítható a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.


autó gyújtásdiagnosztika Vár


Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztút


Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a jármű különböző komponensei felől

  • Az autó menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága


Audi diagnosztika Vár


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Vár területén +36 70 352 1562!

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Vár

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

Skoda hibakód olvasás, problémák

    • Skoda hibakód táblázat

Volkswagen diagnosztika

    • VW hibakódok jelentése
A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.


Suzuki diagnosztika

    • Suzuki Ignis katalizátor hiba

  • Suzuki Swift check engine hibakód

  • Suzuki Swift hibakód

  • Suzuki Swift légtömegmérő

  • Suzuki Swift váltó hiba jelei
A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Renault hibakód olvasás, problémák

    • Renault diagnosztika

  • Renault Megane hibaüzenet
Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Audi diagnosztika

    • Audi A4 B5 műszerfal jelzések

  • Audi A6 műszerfal kijelző

  • Audi műszerfal jelzések
A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Típustól függően az alábbi gyakori igények jelentkeznek megrendelőink részéről:

BMW hibakód olvasás igények

    • BMW 730d hibák

  • BMW e39 kipörgésgátló hiba

  • BMW e46 hibajelek

  • BMW e46 vízhőfok jeladó hiba

  • BMW e90 hibakódok

  • BMW hibakod

  • BMW műszerfal jelzések
OBD hibakód lista magyarul Vár

Ford diagnosztika

    • Ford Focus gyújtótrafó hiba

  • Ford Focus motorvezérlő hiba

  • Ford műszerfal jelzések

Mercedes hibakód olvasás, problémák

    • Mercedes a 140 műszerfal jelzések|Mercedes a 160 műszerfal jelzések|Mercedes diagnosztika|Mercedes hibakód lista|Mercedes hibakód olvasás|Mercedes hibakód olvasó|Mercedes hibakód táblázat|Mercedes hibakód törlés|Mercedes hibakódok|Mercedes hibakódok jelentése|Mercedes műszerfal jelzések|Mercedes vito hibakódok

Opel hibakód olvasás, problémák

    • Opel Astra g elektromos gázpedál hiba

  • Opel Astra g hibakód lista

  • Opel Astra hibakód táblázat

  • Opel hibakód kivillogtatás

  • Opel Vectra c hibakódok

Peugeot diagnosztika

    • Peugeot 206 hibák

  • Peugeot 307 ABS hiba

  • Peugeot diagnosztika
Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Számítógépes autódiagnosztika Vár területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1915995368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása