Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út háznál

2019. december 06. - Kovács Norbi

Használtautó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út háznál - Volkswagen Scirocco

Használt jármű átnézés XX. kerület Alsó Határ út autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy hozzáértő szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a takargatott problémák kinyomozásában jártas szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több autó átvizsgálását lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Elmondjuk az autó gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető költségek fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra pörgetése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A járművek kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű balesetet szenvedett, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket javasolt vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még jó lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő lista nem teljes, csupán a szokásos lépéseket prezentálja.

  • Külső felmérés: pl. fényezés, gyári üvegek állapota
  • Belső ellenőrzés: kárpit, műszerfal
  • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, olaj lerakódás átnézése.
  • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után részletes jelentés a tapasztalt problémákról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Helyszíni helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út és számítógépes autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XX. kerület Alsó Határ út régiójában. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók átnézését tudjuk vállalni! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése XX. kerület Alsó Határ út

Mit lehet ellenőrizni az autón XX. kerület Alsó Határ út körzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése XX. kerület Alsó Határ út vonzáskörzetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése. A jármű belső átnézése: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése. Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika XX. kerület Alsó Határ út A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, viszont mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából. Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés díja XX. kerület Alsó Határ út

A jármű ellenőrzésének díja azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás XX. kerület Alsó Határ út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a kocsi használata során. autó gyújtásdiagnosztika XX. kerület Alsó Határ út

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül érdemes elvégezni! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztúttal feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különböző részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló státusza

autó felkészítése hosszú útra XX. kerület Alsó Határ út Leggyakrabban az alábbi típusok ellenőrzését végezzük el:

  • Megbízható Alfa Romeo 159 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XX. kerület Alsó Határ út
  • Olcsó Audi A8 autó értékbecslés
  • Megbízható BMW 316 helyszíni állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Használt Citroen DS3 autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Chrysler Sebring előzetes műszaki átvizsgálása
  • Mindenre kiterjedő Dacia Lodgy átnézés utazás előtt
  • Szakértő Daewoo Tacuma autóvizsgálat helyszínen
  • Mobil Ford Galaxy használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Daihatsu Sirion előzetes műszaki átvizsgálása XX. kerület Alsó Határ út
  • Olcsó Dodge Neon műszeres vizsgálata
  • Alapos Fiat Qubo autóvizsgálat helyszínen XX. kerület Alsó Határ út
  • Műszeres Ford Courier használt autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Honda CR-Z felkészítés műszaki vizsgára
  • Műszeres Hyundai Sonata helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Jaguar XJS helyszíni állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Hétvégi Jeep Patriot autó értékbecslés
  • Hétvégi Kia Stinger helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Megbízható Lada Samara műszeres vizsgálata XX. kerület Alsó Határ út
  • Használt Lancia Ypsilon használt autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Használt Land Rover Range Rover használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Lexus NX műszeres vizsgálata XX. kerület Alsó Határ út
  • Hétvégi Lincoln Aviator autó értékbecslés XX. kerület Alsó Határ út
  • Használt Maserati Levante műszeres vizsgálata
  • Szakértő Mazda 2 helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Használt Mercedes B osztály helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Mitsubishi Eclipse helyszíni állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Műszeres Nissan 350 Z használt autó állapotfelmérés
  • Alapos Opel Frontera felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Peugeot 301 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Helyszíni Pontiac GTO autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Porsche Boxster autó állapotfelmérés vásárlás előtt XX. kerület Alsó Határ út
  • Mindenre kiterjedő Renault wind használt autó állapotfelmérés
  • Műszeres Rolls-Royce Corniche helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Rover 200 helyszíni állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Megbízható Saab 900 műszeres vizsgálata
  • Alapos Seat Alhambra helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Skoda Favorit előzetes műszaki átvizsgálása XX. kerület Alsó Határ út
  • Szakértő Smart Forfour autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Ssangyong Korando autó értékbecslés
  • Használt Subaru Levorg helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület Alsó Határ út
  • Hétvégi Suzuki Liana műszeres vizsgálata XX. kerület Alsó Határ út
  • Mindenre kiterjedő Tesla Model 3 műszeres vizsgálata
  • Olcsó Toyota Previa helyszíni állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Volkswagen Jetta felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Volvo XC60 autóvizsgálat helyszínen XX. kerület Alsó Határ út
  • Hétvégi Zastava 750 átnézés utazás előtt

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével XX. kerület Alsó Határ út övezetében +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás XX. kerület Alsó Határ út övezetében, átvizsgálás az autópiacon +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2315341350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása