Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Szakértő Subaru Legacy átvizsgálás Solymár kiszállással

2019. szeptember 01. - Kovács Norbi

Szakértő Subaru Legacy átvizsgálás Solymár kiszállással

Használt kocsi állapotfelmérés akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen kifizetett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy sokat látott szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt műszaki hiányosságok felderítésében sokat látott szerelőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
  • Felsoroljuk a jármű jellemző szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges költségek merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Solymár

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt gondolja, hogy manapság már nem lehet visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha a km óra tekerése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ilyen állapotban vette meg a kocsit. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel olvassuk ki a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. Az autók karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit kell ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

  1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen objektív szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy célszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a jellemző munkafázisokat vázolja.

  • Külső vizsgálat: pl. kasztni, illesztések állapota
  • Belső felmérés: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely felmérése.
  • Motor ellenőrzése: olajfolyás, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor menetpróba.

A felmérés után aprólékos beszámoló a tapasztalt gondokról, a jármű állapotának magyarázata.

Akár hétvégi Peugeot állapotfelmérés Solymár és komputeres hibakód kiolvasás törlés házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Solymár környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók ellenőrzését tudjuk vállalni! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár

Mit lehet ellenőrizni az autón Solymár vonzáskörzetében?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Solymár területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése. Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika Solymár A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából. Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás díja Solymár

A gépkocsi átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni. használt autó állapotfelmérés ár Solymár

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata alatt. fékhatás vizsgálat Solymár

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk. Próbamenettel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különféle komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung státusza

autó felkészítése hosszú útra Solymár Többnyire az alábbi autómárkák vizsgálatát kérik tőlünk:

  • Használt Alfa Romeo 145 helyszíni állapotfelmérés Solymár
  • Megbízható Audi TT autóvizsgálat helyszínen Solymár
  • Műszeres BMW 640 autóvizsgálat helyszínen Solymár
  • Helyszíni Citroen C1 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Megbízható Chrysler 300 helyszíni autó állapotfelmérés Solymár
  • Hétvégi Dacia Duster használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Daewoo Kalos helyszíni autó állapotfelmérés Solymár
  • Hétvégi Ford Fiesta használtautó vásárlás
  • Használt Daihatsu YRV használt autó állapotfelmérés Solymár
  • Használt Dodge Neon autóvizsgálat helyszínen Solymár
  • Hétvégi Fiat 850 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár
  • Hétvégi Ford KA használt autó állapotfelmérés Solymár
  • Alapos Honda Jazz felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Hyundai Tucson felkészítés műszaki vizsgára Solymár
  • Műszeres Jaguar F-Type használt autó állapotfelmérés Solymár
  • Megbízható Jeep Renegade autó értékbecslés
  • Műszeres Kia Optima felkészítés műszaki vizsgára Solymár
  • Használt Lada Priora felkészítés műszaki vizsgára
  • Helyszíni Lancia Voyager helyszíni állapotfelmérés Solymár
  • Szakértő Land Rover Range Rover Velar felkészítés műszaki vizsgára Solymár
  • Olcsó Lexus NX átvizsgálás külföldi út előtt Solymár
  • Helyszíni Lincoln Aviator átvizsgálás külföldi út előtt
  • Műszeres Maserati Grancabrio átnézés utazás előtt Solymár
  • Helyszíni Mazda RX-7 autó értékbecslés Solymár
  • Alapos Mercedes C osztály helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Mitsubishi Galant átnézés utazás előtt Solymár
  • Mindenre kiterjedő Nissan Pathfinder autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Opel Zafira használt autó állapotfelmérés Solymár
  • Műszeres Peugeot Traveller helyszíni autó állapotfelmérés
  • Műszeres Pontiac Grand Prix használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Porsche Cayman felkészítés műszaki vizsgára Solymár
  • Mindenre kiterjedő Renault Clio autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Rolls-Royce Silver Shadow műszeres vizsgálata Solymár
  • Szakértő Rover Mini felkészítés műszaki vizsgára Solymár
  • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 átnézés utazás előtt Solymár
  • Szakértő Seat Arona előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Skoda Karoq autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár
  • Helyszíni Smart Fortwo Passion használt autó állapotfelmérés
  • Műszeres Ssangyong Actyon átvizsgálás külföldi út előtt Solymár
  • Mindenre kiterjedő Subaru XV használt autó állapotfelmérés Solymár
  • Helyszíni Suzuki Splash használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár
  • Olcsó Tesla Model 3 műszeres vizsgálata
  • Olcsó Toyota Corolla Verso műszeres vizsgálata Solymár
  • Használt Volkswagen Transporter műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Volvo 400-as sorozat műszeres vizsgálata Solymár
  • Mindenre kiterjedő Yugo Koral autó értékbecslés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Solymár régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Solymár vonzáskörzetében, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Szakértő Alfa Romeo 156 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Helyszíni Audi 100 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Szakértő BMW 440 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Olcsó Citroen C4 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár Megbízható Chrysler Grand Voyager átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Olcsó Dacia Logan helyszíni állapotfelmérés Solymár Mindenre kiterjedő Daewoo Tico átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Hétvégi Ford Mondeo átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Megbízható Daihatsu Cuore helyszíni állapotfelmérés Solymár Szakértő Dodge Dart autóvizsgálat helyszínen Solymár Helyszíni Fiat Ducato felkészítés műszaki vizsgára Solymár Használt Ford Transit műszeres vizsgálata Solymár Olcsó Honda Stream műszeres vizsgálata Solymár Használt Hyundai IX 35 helyszíni autó állapotfelmérés Solymár Hétvégi Jaguar Daimler autó értékbecslés Solymár Hétvégi Jeep Commander átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Használt Kia Picanto felkészítés műszaki vizsgára Solymár Olcsó Lada 112 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár Megbízható Lancia Musa autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár Szakértő Land Rover Range Rover felkészítés műszaki vizsgára Solymár Szakértő Lexus UX autó értékbecslés Solymár Olcsó Lincoln MKX használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Műszeres Maserati GT autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár Megbízható Mazda RX-7 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Megbízható Mercedes S osztály előzetes műszaki átvizsgálása Solymár Használt Mitsubishi Grandis felkészítés műszaki vizsgára Solymár Mindenre kiterjedő Nissan Pick Up helyszíni állapotfelmérés Solymár Hétvégi Opel Zafira átnézés utazás előtt Solymár Helyszíni Peugeot 406 használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Alapos Pontiac Catalina helyszíni állapotfelmérés Solymár Használt Porsche 944 autóvizsgálat helyszínen Solymár Szakértő Renault Scenic felkészítés műszaki vizsgára Solymár Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni állapotfelmérés Solymár Műszeres Rover Metro használt autó állapotfelmérés Solymár Megbízható Saab 99 átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Használt Seat Ateca helyszíni autó állapotfelmérés Solymár Alapos Skoda Kodiaq autó állapotfelmérés vásárlás előtt Solymár Helyszíni Smart Fortwo Pure átvizsgálás külföldi út előtt Solymár Hétvégi Ssangyong Musso használtautó átvizsgálás helyszínen Solymár Mindenre kiterjedő Subaru BRZ átnézés utazás előtt Solymár

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1215013408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása