Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Helyszíni Honda Szentmártonkáta vizsgálat Szentmártonkáta kiszállással

2019. szeptember 23. - Kovács Norbi

Helyszíni Honda Szentmártonkáta vizsgálat Szentmártonkáta kiszállással

Használt gépkocsi átnézés azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett kocsija nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy hozzáértő szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes pótolni az elrejteni kívánt hibák felderítésében jártas szakértőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Elmondjuk a gépkocsi szokásos problémáit, és listázzuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

  1. A jármű vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha a km óra manipulálása, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő eleve így vette meg a kocsit. A más országból behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel olvassuk ki a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A kocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

  1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli elfogulatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

A következő lista nem teljeskörű, mindössze a főbb munkafázisokat illusztrálja.

  • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, illesztések állapota
  • Belső ellenőrzés: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, féltengely átnézése.
  • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
  • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után részletes beszámoló a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Mobil felkészítés műszaki vizsgára Szentmártonkáta és computeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Szentmártonkáta vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése Szentmártonkáta

Mit lehet ellenőrizni az autón Szentmártonkáta vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Szentmártonkáta környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése. A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres fékhatás mérés Szentmártonkáta A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének költségeit, de feltétlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében. Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés díja Szentmártonkáta

Az adott gépjármű ellenőrzésének összege attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. használt kocsi alapos átnézésének ára Szentmártonkáta

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden gond észlelhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. gépjármű állapotfelmérés Szentmártonkáta

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt megcsinálni! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különböző elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung állapota

autó állapotfelmérése Szentmártonkáta Többek között a következő autómárkák felülvizsgálatát végezzük el:

  • Hétvégi Alfa Romeo 155 autóvizsgálat helyszínen Szentmártonkáta
  • Megbízható Audi A1 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Helyszíni BMW 120 autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Citroen DS3 átnézés utazás előtt
  • Műszeres Chrysler Grand Voyager autóvizsgálat helyszínen
  • Megbízható Dacia Lodgy helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Használt Daewoo Nubira használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Ford Galaxy gépjármű állapotfelmérés
  • Olcsó Daihatsu Materia helyszíni autó állapotfelmérés
  • Alapos Dodge Stratus használtautó átvizsgálás helyszínen Szentmártonkáta
  • Alapos Fiat 1900 helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Alapos Ford Sierra átvizsgálás külföldi út előtt
  • Olcsó Honda Accord átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta
  • Használt Hyundai Pony használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Műszeres Jaguar XE autó értékbecslés
  • Szakértő Jeep Compass használt autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Kia Stonic előzetes műszaki átvizsgálása
  • Hétvégi Lada 112 átnézés utazás előtt
  • Mindenre kiterjedő Lancia Lybra autóvizsgálat helyszínen Szentmártonkáta
  • Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Velar helyszíni állapotfelmérés
  • Használt Lexus LS műszeres vizsgálata Szentmártonkáta
  • Használt Lincoln Town Car használt autó állapotfelmérés
  • Megbízható Maserati Grancabrio használtautó átvizsgálás helyszínen Szentmártonkáta
  • Szakértő Mazda 6 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentmártonkáta
  • Szakértő Mercedes C osztály átvizsgálás külföldi út előtt
  • Szakértő Mitsubishi Sigma helyszíni állapotfelmérés
  • Alapos Nissan Terrano helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Hétvégi Opel Olympia átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta
  • Használt Peugeot Expert előzetes műszaki átvizsgálása Szentmártonkáta
  • Olcsó Pontiac Firebird felkészítés műszaki vizsgára Szentmártonkáta
  • Helyszíni Porsche 911 műszeres vizsgálata Szentmártonkáta
  • Műszeres Renault Fluence használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Helyszíni Rolls-Royce Silver Spur autóvizsgálat helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Rover 200 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Hétvégi Saab 96 átnézés utazás előtt Szentmártonkáta
  • Használt Seat MII autó értékbecslés
  • Műszeres Skoda Suberb használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Smart Fortwo Pulse használtautó átvizsgálás helyszínen Szentmártonkáta
  • Megbízható Ssangyong Tivoli helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Helyszíni Subaru Legacy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Suzuki Baleno használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta
  • Mindenre kiterjedő Tesla Roadster felkészítés műszaki vizsgára
  • Olcsó Toyota Land Cruiser átnézés utazás előtt
  • Alapos Volkswagen Touareg előzetes műszaki átvizsgálása
  • Mindenre kiterjedő Volvo V50 autóvizsgálat helyszínen Szentmártonkáta
  • Szakértő Zastava GTL 55 átvizsgálás külföldi út előtt

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Szentmártonkáta övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átvizsgálás Szentmártonkáta vonzáskörzetében, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Alapos Alfa Romeo 146 autó értékbecslés Szentmártonkáta Helyszíni Audi 90 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentmártonkáta Használt BMW 7 átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta Műszeres Citroen Cactus átnézés utazás előtt Szentmártonkáta Helyszíni Chrysler PT Cruiser felkészítés műszaki vizsgára Szentmártonkáta Mindenre kiterjedő Dacia Lodgy előzetes műszaki átvizsgálása Szentmártonkáta Műszeres Daewoo Nexia átnézés utazás előtt Szentmártonkáta Hétvégi Ford Ranger helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Mindenre kiterjedő Daihatsu Sirion átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta Szakértő Dodge Dart helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta Szakértő Fiat 124 műszeres vizsgálata Szentmártonkáta Alapos Ford Galaxy autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentmártonkáta Olcsó Honda Concerto felkészítés műszaki vizsgára Szentmártonkáta Olcsó Hyundai Atos átnézés utazás előtt Szentmártonkáta Szakértő Jaguar XJS használtautó átvizsgálás helyszínen Szentmártonkáta Használt Jeep Commander használtautó átvizsgálás helyszínen Szentmártonkáta Megbízható Kia Venga helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Műszeres Lada 112 autó értékbecslés Szentmártonkáta Olcsó Lancia Zeta használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Hétvégi Land Rover Range Rover autó értékbecslés Szentmártonkáta Hétvégi Lexus CT autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentmártonkáta Helyszíni Lincoln Navigator használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Alapos Maserati Levante autóvizsgálat helyszínen Szentmártonkáta Szakértő Mazda B-Sorozat műszeres vizsgálata Szentmártonkáta Mindenre kiterjedő Mercedes E osztály autó értékbecslés Szentmártonkáta Mindenre kiterjedő Mitsubishi Carisma felkészítés műszaki vizsgára Szentmártonkáta Műszeres Nissan Maxima helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Helyszíni Opel Adam átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta Műszeres Peugeot Bipper helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Szakértő Pontiac Le Mans autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentmártonkáta Műszeres Porsche Boxster helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Hétvégi Renault Thalia autó értékbecslés Szentmártonkáta Hétvégi Rolls-Royce Corniche átvizsgálás külföldi út előtt Szentmártonkáta Hétvégi Rover 200 használt autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Helyszíni Saab 9-3 átnézés utazás előtt Szentmártonkáta Hétvégi Seat Leon autóvizsgálat helyszínen Szentmártonkáta Használt Skoda Fabia helyszíni autó állapotfelmérés Szentmártonkáta Helyszíni Smart Fortwo helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta Olcsó Ssangyong Rodius műszeres vizsgálata Szentmártonkáta Hétvégi Subaru Outback helyszíni állapotfelmérés Szentmártonkáta

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6515066324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása