Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Computeres hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület

Számítógépes autódiagnosztika IX. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen IX. kerület
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat. Hibakód kiolvasás IX. kerület

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - befecskendezési hiba - vezérlőegység hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - tápellátási hiba - turbó hiba - légtömegmérő hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - porlasztó programozás, illesztés Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük. Autódiagnosztika IX. kerület Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában. A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett adatok téves értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika IX. kerület GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan. Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását? Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél IX. kerület

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával IX. kerület vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése IX. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen IX. kerület környékén?

Az autó átfogó állapotának felmérése IX. kerület területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota. Autó szemrevételezése belülről: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres fékhatás mérés IX. kerület A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg az autó fenntartásának ráfordítását, viszont mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében. A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átvizsgálás költsége IX. kerület

A gépkocsi átnézésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni. autó adás-vétel előtti átvizsgálás IX. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama alatt. gépjármű állapotfelmérés IX. kerület

Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes végrehajtani! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk. Tesztúttal észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • A jármű menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó ellenőrzése nyaralás előtt IX. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével IX. kerület területén +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés IX. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika IX. kerület hibakód kiolvasás IX. kerület hibakód kivillogtatás IX. kerület hibakód törlés IX. kerület számítógépes hibafeltárás IX. kerület használt autó állapotfelmérés IX. kerület gépjármű állapotfelmérés IX. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt IX. kerület helyszíni autó állapotfelmérés IX. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt IX. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt IX. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt IX. kerület autó felkészítése hosszú út előtt IX. kerület Opel autódiagnosztika IX. kerület Ford autódiagnosztika IX. kerület Suzuki autódiagnosztika IX. kerület Mercedes autódiagnosztika IX. kerület BMW autódiagnosztika IX. kerület üzemanyag-adagoló hiba IX. kerület vezérlőegység hiba IX. kerület gyújtáshiba IX. kerület turbó hiba diagnosztika IX. kerület km érték kiolvasása IX. kerület járműdiagnosztika IX. kerület VW diagnosztika IX. kerület Peugeot diagnosztika IX. kerület Skoda diagnosztika IX. kerület Renault diagnosztika IX. kerület autó átvizsgálás autópiacon IX. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél IX. kerület fékhatás mérés IX. kerület lengéscsillapító mérés IX. kerület autó törés ellenőrzése IX. kerület autó típushibák kimutatása IX. kerület gyújtásdiagnosztika IX. kerület fékhatás vizsgálat IX. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika IX. kerület fedélzeti diagnosztika IX. kerület futómű állapotfelmérése IX. kerület motor átvizsgálása IX. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6012537401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása