Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt V. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Komputeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt V. kerület

Számítógépes autódiagnosztika V. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés V. kerület
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát. [caption id="attachment_46" align="alignnone" width="624"]Autódiagnosztika hibakód törlés V. kerület ric iveco daily kit[/caption]

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - vezérlőegység hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - biztosítéktábla hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Eszközeink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük. EOBD hibakód lista V. kerület Mobil diagnosztika Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok formájában. A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - B Vectra hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás OBD hibakód lista magyarul V. kerület Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását? Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés V. kerület

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával V. kerület környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen V. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen V. kerület körzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése V. kerület vonzáskörzetében

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A jármű ellenőrzése belül: többek között biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának felmérése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. használt autó állapotfelmérése V. kerület A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok hosszabb távon befolyásolják a jármű állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében. A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés költsége V. kerület

Az autó ellenőrzésének ára azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni. használt autó átnézés V. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata során. autó gyújtásdiagnosztika V. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű elvégezni! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk. Tesztúttal észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó felkészítése műszaki vizsgára V. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével V. kerület régiójában +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés V. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika V. kerület hibakód kiolvasás V. kerület hibakód kivillogtatás V. kerület hibakód törlés V. kerület számítógépes hibafeltárás V. kerület használt autó állapotfelmérés V. kerület gépjármű állapotfelmérés V. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt V. kerület helyszíni autó állapotfelmérés V. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt V. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt V. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt V. kerület autó felkészítése hosszú út előtt V. kerület Opel autódiagnosztika V. kerület Ford autódiagnosztika V. kerület Suzuki autódiagnosztika V. kerület Mercedes autódiagnosztika V. kerület BMW autódiagnosztika V. kerület üzemanyag-adagoló hiba V. kerület vezérlőegység hiba V. kerület gyújtáshiba V. kerület turbó hiba diagnosztika V. kerület km érték kiolvasása V. kerület járműdiagnosztika V. kerület VW diagnosztika V. kerület Peugeot diagnosztika V. kerület Skoda diagnosztika V. kerület Renault diagnosztika V. kerület autó átvizsgálás autópiacon V. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél V. kerület fékhatás mérés V. kerület lengéscsillapító mérés V. kerület autó törés ellenőrzése V. kerület autó típushibák kimutatása V. kerület gyújtásdiagnosztika V. kerület fékhatás vizsgálat V. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika V. kerület fedélzeti diagnosztika V. kerület futómű állapotfelmérése V. kerület motor átvizsgálása V. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7712537301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása