Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés XXI. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés XXI. kerület

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XXI. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület
Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát. Hibakód kiolvasás XXI. kerület

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - befecskendezési hiba - vezérlőegység hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - tápellátási hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük. EOBD hibakód lista XXI. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában. A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - B Vectra hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó XXI. kerület területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése XXI. kerület

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület területén?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése XXI. kerület régiójában

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota. Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. használt autó állapotfelmérése XXI. kerület A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából. Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés költsége XXI. kerület

A jármű ellenőrzésének költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. használt autó állapotfelmérés ár XXI. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során. autó gyújtásdiagnosztika XXI. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk. Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló állapota

autó ellenőrzése külföldi út előtt XXI. kerület Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával XXI. kerület környékén +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XXI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika XXI. kerület hibakód kiolvasás XXI. kerület hibakód kivillogtatás XXI. kerület hibakód törlés XXI. kerület számítógépes hibafeltárás XXI. kerület használt autó állapotfelmérés XXI. kerület gépjármű állapotfelmérés XXI. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt XXI. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt XXI. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt XXI. kerület autó felkészítése hosszú út előtt XXI. kerület Opel autódiagnosztika XXI. kerület Ford autódiagnosztika XXI. kerület Suzuki autódiagnosztika XXI. kerület Mercedes autódiagnosztika XXI. kerület BMW autódiagnosztika XXI. kerület üzemanyag-adagoló hiba XXI. kerület vezérlőegység hiba XXI. kerület gyújtáshiba XXI. kerület turbó hiba diagnosztika XXI. kerület km érték kiolvasása XXI. kerület járműdiagnosztika XXI. kerület VW diagnosztika XXI. kerület Peugeot diagnosztika XXI. kerület Skoda diagnosztika XXI. kerület Renault diagnosztika XXI. kerület autó átvizsgálás autópiacon XXI. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél XXI. kerület fékhatás mérés XXI. kerület lengéscsillapító mérés XXI. kerület autó törés ellenőrzése XXI. kerület autó típushibák kimutatása XXI. kerület gyújtásdiagnosztika XXI. kerület fékhatás vizsgálat XXI. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika XXI. kerület fedélzeti diagnosztika XXI. kerület futómű állapotfelmérése XXI. kerület motor átvizsgálása XXI. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr712537479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása