Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés I. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés I. kerület

Számítógépes autódiagnosztika I. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés I. kerület
Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat. Hibakód kiolvasás I. kerület

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - biztosítéktábla hiba - turbó hiba - légtömegmérő hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - porlasztó programozás, illesztés Műszerparkunk Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük. EOBD hibakód lista I. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok formájában. A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - B Vectra hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika I. kerület Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan. Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét? Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés I. kerület

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével I. kerület vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése I. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón I. kerület övezetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése I. kerület körzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése. Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. műszeres fékhatás mérés I. kerület A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg az autó állagmegóvásának ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés költsége I. kerület

A gépkocsi átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni. autó adás-vétel előtti átvizsgálás I. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Az összes műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során. gépjármű állapotfelmérés I. kerület

Milyen berendezéseket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Próbakörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek az autó különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung státusza

autó ellenőrzése nyaralás előtt I. kerület Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával I. kerület vonzáskörzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika I. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika I. kerület hibakód kiolvasás I. kerület hibakód kivillogtatás I. kerület hibakód törlés I. kerület számítógépes hibafeltárás I. kerület használt autó állapotfelmérés I. kerület gépjármű állapotfelmérés I. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt I. kerület helyszíni autó állapotfelmérés I. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt I. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt I. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt I. kerület autó felkészítése hosszú út előtt I. kerület Opel autódiagnosztika I. kerület Ford autódiagnosztika I. kerület Suzuki autódiagnosztika I. kerület Mercedes autódiagnosztika I. kerület BMW autódiagnosztika I. kerület üzemanyag-adagoló hiba I. kerület vezérlőegység hiba I. kerület gyújtáshiba I. kerület turbó hiba diagnosztika I. kerület km érték kiolvasása I. kerület járműdiagnosztika I. kerület VW diagnosztika I. kerület Peugeot diagnosztika I. kerület Skoda diagnosztika I. kerület Renault diagnosztika I. kerület autó átvizsgálás autópiacon I. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél I. kerület fékhatás mérés I. kerület lengéscsillapító mérés I. kerület autó törés ellenőrzése I. kerület autó típushibák kimutatása I. kerület gyújtásdiagnosztika I. kerület fékhatás vizsgálat I. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika I. kerület fedélzeti diagnosztika I. kerület futómű állapotfelmérése I. kerület motor átvizsgálása I. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2712537255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása