Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres fedélzeti diagnosztika és felkészítés műszaki vizsgára Bernecebaráti

2017. június 09. - Kovács Norbi

Computeres fedélzeti diagnosztika és felkészítés műszaki vizsgára Bernecebaráti

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Bernecebaráti területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bernecebaráti
Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Bernecebaráti ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Bernecebaráti

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Bernecebaráti

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bernecebaráti


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Bernecebaráti környékén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Bernecebaráti


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Bernecebaráti vonzáskörzetében?


A gépjármű átfogó állapotának auditálása Bernecebaráti környékén


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Bernecebaráti


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű fenntartásának költségeit, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Gépjármű átnézés ára Bernecebaráti


Az adott gépjármű ellenőrzésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az ellenőrzés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Bernecebaráti


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, szakszervizben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes gond észlelhető a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?


Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.


autó gyújtásdiagnosztika Bernecebaráti


Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.


Próbakör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek a kocsi különböző részeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó kopása

  • A kuplung elhasználtsága


autó állapotfelmérése Bernecebaráti


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Bernecebaráti régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Bernecebaráti területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Bernecebaráti hibakód kiolvasás Bernecebaráti hibakód kivillogtatás Bernecebaráti hibakód törlés Bernecebaráti számítógépes hibafeltárás Bernecebaráti használt autó állapotfelmérés Bernecebaráti gépjármű állapotfelmérés Bernecebaráti autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bernecebaráti helyszíni autó állapotfelmérés Bernecebaráti autó állapotfelmérés külföldi út előtt Bernecebaráti autó átvizsgálás nyaralás előtt Bernecebaráti állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Bernecebaráti autó felkészítése hosszú út előtt Bernecebaráti Opel autódiagnosztika Bernecebaráti Ford autódiagnosztika Bernecebaráti Suzuki autódiagnosztika Bernecebaráti Mercedes autódiagnosztika Bernecebaráti BMW autódiagnosztika Bernecebaráti üzemanyag-adagoló hiba Bernecebaráti vezérlőegység hiba Bernecebaráti gyújtáshiba Bernecebaráti turbó hiba diagnosztika Bernecebaráti km érték kiolvasása Bernecebaráti járműdiagnosztika Bernecebaráti VW diagnosztika Bernecebaráti Peugeot diagnosztika Bernecebaráti Skoda diagnosztika Bernecebaráti Renault diagnosztika Bernecebaráti autó átvizsgálás autópiacon Bernecebaráti autó állapotfelmérés autókereskedőnél Bernecebaráti fékhatás mérés Bernecebaráti lengéscsillapító mérés Bernecebaráti autó törés ellenőrzése Bernecebaráti autó típushibák kimutatása Bernecebaráti gyújtásdiagnosztika Bernecebaráti fékhatás vizsgálat Bernecebaráti üzemanyagadagoló diagnosztika Bernecebaráti fedélzeti diagnosztika Bernecebaráti futómű állapotfelmérése Bernecebaráti motor átvizsgálása Bernecebaráti

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1512581157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása