Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres hibakód nullázás és autó értékbecslés Aszód

2017. június 09. - Kovács Norbi

Komputeres hibakód nullázás és autó értékbecslés Aszód

Számítógépes autódiagnosztika Aszód területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Aszód
Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Aszód

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Aszód

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Aszód


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Aszód körzetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Aszód


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Aszód körzetében?


Az autó általános állapotának szemrevételezése Aszód környékén


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Aszód


A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használt kocsi ellenőrzés ára Aszód


Az adott gépjármű átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


használt autó állapotfelmérés ár Aszód


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiányosság detektálható a helyszínen?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt.


autó gyújtásdiagnosztika Aszód


Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?


A legtöbbet tudó műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztkör


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különböző elemeiből

  • Az autó úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló állapota


autó ellenőrzése külföldi út előtt Aszód


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével Aszód övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Aszód területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3312581137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása