Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett motordiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Apaj

2017. június 09. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett motordiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Apaj

Számítógépes autódiagnosztika Apaj területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Apaj
Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Apaj

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Apaj

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Apaj

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Apaj


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Apaj körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Apaj


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Apaj körzetében?


A gépjármű átfogó állapotának auditálása Apaj vonzáskörzetében


Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Apaj


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják az autó fenntartásának költségeit, viszont egyértelműen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használt kocsi átnézés ára Apaj


Az adott gépjármű átvizsgálásának ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Apaj


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi műszaki probléma észlelhető a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.


fékhatás vizsgálat Apaj


Milyen berendezéseket vetünk be az állapotfelméréshez?


A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztút


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás az autó különféle elemeiből

  • Az autó menetzaja

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A kuplung státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Apaj


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Apaj körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Apaj területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9412581129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása