Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Ceglédbercel

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Ceglédbercel

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Ceglédbercel területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel
Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Ceglédbercel

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Ceglédbercel

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Ceglédbercel

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ceglédbercel


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Ceglédbercel körzetében.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Ceglédbercel


Mit lehet ellenőrizni az autón Ceglédbercel környékén?


A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Ceglédbercel vonzáskörzetében


A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


használt autó állapotfelmérése Ceglédbercel


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a jármű állagmegóvásának költségeit, de feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Autó átvizsgálás ára Ceglédbercel


A jármű állapotfelmérésének ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


használt autó átnézés Ceglédbercel


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt.


autó gyújtásdiagnosztika Ceglédbercel


Milyen eszközöket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a jármű különféle komponensei felől

  • A jármű úttartása

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A kuplung állapota


autó ellenőrzése külföldi út előtt Ceglédbercel


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Ceglédbercel környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Ceglédbercel területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Ceglédbercel hibakód kiolvasás Ceglédbercel hibakód kivillogtatás Ceglédbercel hibakód törlés Ceglédbercel számítógépes hibafeltárás Ceglédbercel használt autó állapotfelmérés Ceglédbercel gépjármű állapotfelmérés Ceglédbercel autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ceglédbercel helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel autó állapotfelmérés külföldi út előtt Ceglédbercel autó átvizsgálás nyaralás előtt Ceglédbercel állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Ceglédbercel autó felkészítése hosszú út előtt Ceglédbercel Opel autódiagnosztika Ceglédbercel Ford autódiagnosztika Ceglédbercel Suzuki autódiagnosztika Ceglédbercel Mercedes autódiagnosztika Ceglédbercel BMW autódiagnosztika Ceglédbercel üzemanyag-adagoló hiba Ceglédbercel vezérlőegység hiba Ceglédbercel gyújtáshiba Ceglédbercel turbó hiba diagnosztika Ceglédbercel km érték kiolvasása Ceglédbercel járműdiagnosztika Ceglédbercel VW diagnosztika Ceglédbercel Peugeot diagnosztika Ceglédbercel Skoda diagnosztika Ceglédbercel Renault diagnosztika Ceglédbercel autó átvizsgálás autópiacon Ceglédbercel autó állapotfelmérés autókereskedőnél Ceglédbercel fékhatás mérés Ceglédbercel lengéscsillapító mérés Ceglédbercel autó törés ellenőrzése Ceglédbercel autó típushibák kimutatása Ceglédbercel gyújtásdiagnosztika Ceglédbercel fékhatás vizsgálat Ceglédbercel üzemanyagadagoló diagnosztika Ceglédbercel fedélzeti diagnosztika Ceglédbercel futómű állapotfelmérése Ceglédbercel motor átvizsgálása Ceglédbercel

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6912592185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása