Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres motordiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Galgahévíz

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres motordiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Galgahévíz

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Galgahévíz területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Galgahévíz
Vállalkozásunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Galgahévíz

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Galgahévíz

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgahévíz


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Galgahévíz területén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Galgahévíz


Mit lehet ellenőrizni az autón Galgahévíz övezetében?


Az autó átfogó állapotának auditálása Galgahévíz vonzáskörzetében


A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Galgahévíz


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használt kocsi átnézés költsége Galgahévíz


A gépkocsi átnézésének ára attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról.

A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Galgahévíz


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes hiba felmérhető a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?


Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.


üzemanyagadagoló diagnosztika Galgahévíz


Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.


Tesztkör


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek a kocsi különféle részeiből

  • A gépkocsi menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A kuplung státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Galgahévíz


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Galgahévíz régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Galgahévíz területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Galgahévíz hibakód kiolvasás Galgahévíz hibakód kivillogtatás Galgahévíz hibakód törlés Galgahévíz számítógépes hibafeltárás Galgahévíz használt autó állapotfelmérés Galgahévíz gépjármű állapotfelmérés Galgahévíz autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgahévíz helyszíni autó állapotfelmérés Galgahévíz autó állapotfelmérés külföldi út előtt Galgahévíz autó átvizsgálás nyaralás előtt Galgahévíz állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Galgahévíz autó felkészítése hosszú út előtt Galgahévíz Opel autódiagnosztika Galgahévíz Ford autódiagnosztika Galgahévíz Suzuki autódiagnosztika Galgahévíz Mercedes autódiagnosztika Galgahévíz BMW autódiagnosztika Galgahévíz üzemanyag-adagoló hiba Galgahévíz vezérlőegység hiba Galgahévíz gyújtáshiba Galgahévíz turbó hiba diagnosztika Galgahévíz km érték kiolvasása Galgahévíz járműdiagnosztika Galgahévíz VW diagnosztika Galgahévíz Peugeot diagnosztika Galgahévíz Skoda diagnosztika Galgahévíz Renault diagnosztika Galgahévíz autó átvizsgálás autópiacon Galgahévíz autó állapotfelmérés autókereskedőnél Galgahévíz fékhatás mérés Galgahévíz lengéscsillapító mérés Galgahévíz autó törés ellenőrzése Galgahévíz autó típushibák kimutatása Galgahévíz gyújtásdiagnosztika Galgahévíz fékhatás vizsgálat Galgahévíz üzemanyagadagoló diagnosztika Galgahévíz fedélzeti diagnosztika Galgahévíz futómű állapotfelmérése Galgahévíz motor átvizsgálása Galgahévíz

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1912592427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása