Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres autódiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Csévharaszt

2017. június 14. - Kovács Norbi

Műszeres autódiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Csévharaszt

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csévharaszt területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Csévharaszt
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Csévharaszt

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Csévharaszt

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Csévharaszt

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csévharaszt


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Csévharaszt környékén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Csévharaszt


Mit lehet ellenőrizni az autón Csévharaszt környékén?


A gépjármű általános állapotának auditálása Csévharaszt régiójában


A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Csévharaszt


A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok évek múltán szabják meg az autó működtetésének ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használt kocsi ellenőrzés ára Csévharaszt


A gépkocsi átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Csévharaszt


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, szakszervizben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Mindegyik hiba felmérhető a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.


autó gyújtásdiagnosztika Csévharaszt


Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot minden körülmények között érdemes megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a kocsi különféle részeiből

  • A jármű menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó megfelelő működése

  • A tengelykapcsoló státusza


autó felkészítése műszaki vizsgára Csévharaszt


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Csévharaszt területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Csévharaszt területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Csévharaszt hibakód kiolvasás Csévharaszt hibakód kivillogtatás Csévharaszt hibakód törlés Csévharaszt számítógépes hibafeltárás Csévharaszt használt autó állapotfelmérés Csévharaszt gépjármű állapotfelmérés Csévharaszt autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csévharaszt helyszíni autó állapotfelmérés Csévharaszt autó állapotfelmérés külföldi út előtt Csévharaszt autó átvizsgálás nyaralás előtt Csévharaszt állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Csévharaszt autó felkészítése hosszú út előtt Csévharaszt Opel autódiagnosztika Csévharaszt Ford autódiagnosztika Csévharaszt Suzuki autódiagnosztika Csévharaszt Mercedes autódiagnosztika Csévharaszt BMW autódiagnosztika Csévharaszt üzemanyag-adagoló hiba Csévharaszt vezérlőegység hiba Csévharaszt gyújtáshiba Csévharaszt turbó hiba diagnosztika Csévharaszt km érték kiolvasása Csévharaszt járműdiagnosztika Csévharaszt VW diagnosztika Csévharaszt Peugeot diagnosztika Csévharaszt Skoda diagnosztika Csévharaszt Renault diagnosztika Csévharaszt autó átvizsgálás autópiacon Csévharaszt autó állapotfelmérés autókereskedőnél Csévharaszt fékhatás mérés Csévharaszt lengéscsillapító mérés Csévharaszt autó törés ellenőrzése Csévharaszt autó típushibák kimutatása Csévharaszt gyújtásdiagnosztika Csévharaszt fékhatás vizsgálat Csévharaszt üzemanyagadagoló diagnosztika Csévharaszt fedélzeti diagnosztika Csévharaszt futómű állapotfelmérése Csévharaszt motor átvizsgálása Csévharaszt

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1112592199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása