Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Káva

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Káva és számítógépes motordiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Káva területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Káva
Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Káva ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Káva

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Káva


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Káva körzetében.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Káva


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Káva körzetében?


A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Káva körzetében


A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Káva


A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a kocsi működtetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használt kocsi átvizsgálás ára Káva


Az autó átnézésének összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átvizsgálás díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Káva


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik műszaki probléma detektálható a helyszínen?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?


Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.


autó gyújtásdiagnosztika Káva


Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?


A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket.

Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.


Próbakör


Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek az autó különféle elemeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A kuplung elhasználtsága


autó felkészítése hosszú útra Káva


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Káva vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Káva területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7512605991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása