Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Felkészítés műszaki vizsgára Nyáregyháza

2017. június 19. - Kovács Norbi

Felkészítés műszaki vizsgára Nyáregyháza és computeres hibakód nullázás

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó értékbecslés Nyáregyháza területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó átvizsgálás Nyáregyháza
Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Nyáregyháza ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Nyáregyháza

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Nyáregyháza

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Nyáregyháza


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Nyáregyháza övezetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Nyáregyháza


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Nyáregyháza övezetében?


A kocsi általános állapotának auditálása Nyáregyháza régiójában


A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Nyáregyháza


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Autó átnézés ára Nyáregyháza


Az adott gépjármű ellenőrzésének költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.


használt autó állapotfelmérés ár Nyáregyháza


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi hiba megállapítható a vásárlás helyén?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.


gépjármű állapotfelmérés Nyáregyháza


Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?


A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.


Próbakör


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a jármű különféle komponensei felől

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó megfelelő működése

  • A kuplung elhasználtsága


autó ellenőrzése külföldi út előtt Nyáregyháza


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Nyáregyháza körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Nyáregyháza területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Nyáregyháza hibakód kiolvasás Nyáregyháza hibakód kivillogtatás Nyáregyháza hibakód törlés Nyáregyháza számítógépes hibafeltárás Nyáregyháza használt autó állapotfelmérés Nyáregyháza gépjármű állapotfelmérés Nyáregyháza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyáregyháza helyszíni autó állapotfelmérés Nyáregyháza autó állapotfelmérés külföldi út előtt Nyáregyháza autó átvizsgálás nyaralás előtt Nyáregyháza állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Nyáregyháza autó felkészítése hosszú út előtt Nyáregyháza Opel autódiagnosztika Nyáregyháza Ford autódiagnosztika Nyáregyháza Suzuki autódiagnosztika Nyáregyháza Mercedes autódiagnosztika Nyáregyháza BMW autódiagnosztika Nyáregyháza üzemanyag-adagoló hiba Nyáregyháza vezérlőegység hiba Nyáregyháza gyújtáshiba Nyáregyháza turbó hiba diagnosztika Nyáregyháza km érték kiolvasása Nyáregyháza járműdiagnosztika Nyáregyháza VW diagnosztika Nyáregyháza Peugeot diagnosztika Nyáregyháza Skoda diagnosztika Nyáregyháza Renault diagnosztika Nyáregyháza autó átvizsgálás autópiacon Nyáregyháza autó állapotfelmérés autókereskedőnél Nyáregyháza fékhatás mérés Nyáregyháza lengéscsillapító mérés Nyáregyháza autó törés ellenőrzése Nyáregyháza autó típushibák kimutatása Nyáregyháza gyújtásdiagnosztika Nyáregyháza fékhatás vizsgálat Nyáregyháza üzemanyagadagoló diagnosztika Nyáregyháza fedélzeti diagnosztika Nyáregyháza futómű állapotfelmérése Nyáregyháza motor átvizsgálása Nyáregyháza

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr112606367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása