Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Helyszíni autó állapotfelmérés Kosd

2017. június 19. - Kovács Norbi

Helyszíni autó állapotfelmérés Kosd és számítógépes autódiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és felkészítés műszaki vizsgára Kosd területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és gépjármű állapotfelmérés Kosd
Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Kosd

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Kosd

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Kosd


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Kosd körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kosd


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Kosd vonzáskörzetében?


Az autó általános állapotának auditálása Kosd övezetében


Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Kosd


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg az autó üzemeltetésének ráfordítását, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használtautó ellenőrzés díja Kosd


Az adott gépjármű átnézésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Kosd


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi hiányosság felmérhető a vásárlás helyén?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Kosd


Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbakör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különféle részeiből

  • A gépkocsi menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A kuplung elhasználtsága


autó ellenőrzése külföldi út előtt Kosd


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Kosd területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kosd területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2912606057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása