Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használt autó állapotfelmérés Piliscsaba

2019. július 03. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Piliscsaba

Számítógépes autódiagnosztika Piliscsaba területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Piliscsaba
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát. Hibakód kiolvasás Piliscsaba

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - benzines autó nem indul Piliscsaba - porlasztócsúcs hiba hang Piliscsaba - golf 4 főtengely jeladó hiba - elektromos gázpedál állítása Piliscsaba - katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt Piliscsaba - AC pumpa folyamatosan megy Piliscsaba - támcsapágy hiba - turbó hiba - kipufogó szelep hiba Piliscsaba - eldugult benzinszűrő jelei - alapjárat felpörög Piliscsaba - Opel Astra H ABS hiba Piliscsaba - kipörgésgátló kikapcsolása - zárlatos akkumulátor javítása - nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei Piliscsaba - fényszóró kapcsoló hiba Piliscsaba - katalizátor zörgés Piliscsaba - hűtőventillátor kapcsoló működése Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - km óra előre pörgetés ellenőrzés - hengerfej tömítés olajszivárgás - porlasztó hiba jelei Berendezéseink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük. EOBD hibakód lista Piliscsaba Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában. A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett adatok téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f Piliscsaba - Vectra a hibakód kiolvasás Piliscsaba - Opel Calibra hibakód kiolvasás Piliscsaba - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Piliscsaba Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Piliscsaba Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Piliscsaba Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Piliscsaba Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Piliscsaba Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan. Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét? Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Piliscsaba

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Piliscsaba régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen Piliscsaba

Mit lehet ellenőrizni az autón Piliscsaba vonzáskörzetében?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Piliscsaba körzetében

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felfedhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése. A jármű belső átnézése: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. használt autó állapotfelmérése Piliscsaba A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében. A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használt kocsi átvizsgálás költsége Piliscsaba

Az adott gépjármű ellenőrzésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani. használt autó átnézés Piliscsaba

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes gond detektálható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika Piliscsaba

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos megcsinálni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk. Próbamenettel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különféle elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló állapota

autó ellenőrzése külföldi út előtt Piliscsaba Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Piliscsaba területén +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Piliscsaba területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5414924208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása