Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás helyszínen Pilisborosjenő

2019. július 03. - Kovács Norbi

Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Pilisborosjenő

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pilisborosjenő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és helyszíni autó állapotfelmérés Pilisborosjenő
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat. Mobil hibakód kiolvasás Pilisborosjenő

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - gyújtás van de nem indul az autó Pilisborosjenő - üzemanyag-nyomás hiba Pilisborosjenő - főtengely jeladó hiba Pilisborosjenő - gázpedál helyzetérzékelő hiba - toyota katalizátor hiba - benzinszivattyú relé hiba Pilisborosjenő - tápellátási hiba - nem kapcsol a turbo Pilisborosjenő - egr szelep hiba rángatás - differenciálmű hiba jelei Pilisborosjenő - megnövekedett kartergáz Pilisborosjenő - gyakori ABS hibák Pilisborosjenő - kipörgésgátló nem működik - lemerült akkumulátor feszültsége - Skoda gyújtótrafó hiba - ködfényszóró hibakód - fojtószelep tisztítás után magas alapjárat - Golf 4 hűtőventilátor hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - honnan folyhat az olaj - légzsák visszajelző villog Műszerparkunk Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika Pilisborosjenő Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok formájában. A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás Pilisborosjenő - Transit hibakód kiolvasás Pilisborosjenő Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Pilisborosjenő Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás Pilisborosjenő - Fabia hibakód kiolvasás Pilisborosjenő Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás Pilisborosjenő - Renault Laguna hibakód kiolvasás Pilisborosjenő Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás Pilisborosjenő - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Pilisborosjenő

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Pilisborosjenő régiójában. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen Pilisborosjenő

Mit lehet ellenőrizni az autón Pilisborosjenő régiójában?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Pilisborosjenő környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota. A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres fékhatás mérés Pilisborosjenő A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a gépjármű üzemeltetésének költségeit, de nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel szempontjából. A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés ára Pilisborosjenő

Az autó átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár Pilisborosjenő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során. gépjármű állapotfelmérés Pilisborosjenő

Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között okos dolog végrehajtani! A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk. Próbamenettel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó felkészítése műszaki vizsgára Pilisborosjenő Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Pilisborosjenő körzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Pilisborosjenő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8914924202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása