Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Hétvégi Lexus CT átvizsgálás Püspökszilágy autópiacon

2019. augusztus 23. - Kovács Norbi

Hétvégi Lexus CT átvizsgálás Püspökszilágy autópiacon

Használt kocsi átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett járműve nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában sokat látott szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű állapotfelmérését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit aztán megbánna.
  • Felsoroljuk a jármű jellemző szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen lehetséges kiadások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

  1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha napvilágra is kerülne a km óra pörgetése, az eladó állíthatná azt, hogy ő már így vásárolta meg a járművet. A más országból behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A kocsik külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt ellenőrizni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

  1. Mindegy, hogy mit állít az eladó, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő lista nem teljeskörű, mindössze a szokásos lépéseket mutatja be.

  • Külső felmérés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
  • Belső ellenőrzés: utastér, csomagtartó
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely átnézése.
  • Motor vizsgálata: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés felmérése: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után részletes jelentés a tapasztalt problémákról, az autó állapotának elmondása.

Akár hétvégi felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy és komputeres fedélzeti diagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Püspökszilágy vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező autók átnézését tudjuk vállalni! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy

Mit lehet ellenőrizni az autón Püspökszilágy környékén?

A kocsi általános állapotának megállapítása Püspökszilágy övezetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota. A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. használt autó állapotfelmérése Püspökszilágy A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó átnézés díja Püspökszilágy

A gépkocsi átvizsgálásának díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani. használt autó átnézés Püspökszilágy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, szakszervizben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik műszaki probléma észlelhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama során. autó gyújtásdiagnosztika Püspökszilágy

Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan okos dolog végrehajtani! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztkörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különféle elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága

autó ellenőrzése nyaralás előtt Püspökszilágy Többnyire az alábbi autómárkák felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

  • Alapos Alfa Romeo 145 helyszíni állapotfelmérés
  • Megbízható Audi A4 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó BMW 220 autó értékbecslés
  • Olcsó Citroen DS4 műszeres vizsgálata Püspökszilágy
  • Helyszíni Chrysler Neon autó értékbecslés
  • Olcsó Dacia Lodgy átvizsgálás külföldi út előtt Püspökszilágy
  • Műszeres Daewoo Tacuma helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Mobil Ford Ranger használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy
  • Megbízható Daihatsu Trevis használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Helyszíni Dodge Durango előzetes műszaki átvizsgálása Püspökszilágy
  • Megbízható Fiat Ducato használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Alapos Ford Puma helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Szakértő Honda Prelude átvizsgálás külföldi út előtt
  • Szakértő Hyundai I40 használt autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Jaguar XF helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Műszeres Jeep Cherokee előzetes műszaki átvizsgálása
  • Alapos Kia Stinger helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Megbízható Lada Kalina használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Lancia Voyager használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Olcsó Land Rover Range Rover Velar helyszíni autó állapotfelmérés
  • Megbízható Lexus ES műszeres vizsgálata Püspökszilágy
  • Szakértő Lincoln Mark átvizsgálás külföldi út előtt Püspökszilágy
  • Alapos Maserati GT felkészítés műszaki vizsgára
  • Mindenre kiterjedő Mazda Premacy autó értékbecslés Püspökszilágy
  • Alapos Mercedes E osztály helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Mitsubishi Galant használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Nissan 350 Z használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy
  • Mindenre kiterjedő Opel Corsa D átnézés utazás előtt Püspökszilágy
  • Műszeres Peugeot Partner műszeres vizsgálata Püspökszilágy
  • Olcsó Pontiac Catalina helyszíni autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Porsche Carrera helyszíni autó állapotfelmérés
  • Használt Renault R5 használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Használt Rolls-Royce Corniche felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy
  • Mindenre kiterjedő Rover 400 autó értékbecslés Püspökszilágy
  • Használt Saab 96 használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy
  • Helyszíni Seat Arona átnézés utazás előtt
  • Hétvégi Skoda Rapid autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy
  • Alapos Smart Fortwo Passion autó értékbecslés
  • Használt Ssangyong Rodius helyszíni autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Subaru Legacy felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy
  • Alapos Suzuki Liana műszeres vizsgálata
  • Használt Tesla Model X helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy
  • Műszeres Toyota Tacoma autóvizsgálat helyszínen
  • Megbízható Volkswagen Multivan átvizsgálás külföldi út előtt Püspökszilágy
  • Műszeres Volvo V90 műszeres vizsgálata Püspökszilágy
  • Megbízható Wartburg 313 helyszíni állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Püspökszilágy vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy régiójában, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Alapos Alfa Romeo 146 műszeres vizsgálata Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Audi A1 helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy Alapos BMW 740 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Alapos Citroen Saxo autó értékbecslés Püspökszilágy Hétvégi Chrysler Neon autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Alapos Dacia Duster autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Megbízható Daewoo Lanos autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Mobil Ford Galaxy gépjármű állapotfelmérés Püspökszilágy Szakértő Daihatsu Copen helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy Műszeres Dodge Grand Caravan használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy Hétvégi Fiat Linea műszeres vizsgálata Püspökszilágy Műszeres Ford Taunus használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy Olcsó Honda Integra használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökszilágy Műszeres Hyundai I30 átnézés utazás előtt Püspökszilágy Hétvégi Jaguar Daimler autó értékbecslés Püspökszilágy Szakértő Jeep Cherokee felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy Szakértő Kia Optima átnézés utazás előtt Püspökszilágy Hétvégi Lada 110 műszeres vizsgálata Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Lancia Voyager használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Evoque felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy Hétvégi Lexus RC autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Megbízható Lincoln Continental autóvizsgálat helyszínen Püspökszilágy Hétvégi Maserati Granturismo műszeres vizsgálata Püspökszilágy Használt Mazda RX-7 átnézés utazás előtt Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Mercedes E osztály helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Mitsubishi Grandis használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Nissan Pathfinder felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy Hétvégi Opel Senator helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Hétvégi Peugeot 307 autóvizsgálat helyszínen Püspökszilágy Olcsó Pontiac Solstice helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Hétvégi Porsche 928 helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Használt Renault R25 helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Használt Rolls-Royce Silver Shadow felkészítés műszaki vizsgára Püspökszilágy Szakértő Rover 400 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökszilágy Hétvégi Saab 900 helyszíni állapotfelmérés Püspökszilágy Hétvégi Seat Arona helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Helyszíni Skoda Felicia helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy Megbízható Smart Forfour használt autó állapotfelmérés Püspökszilágy Hétvégi Ssangyong Rodius átnézés utazás előtt Püspökszilágy Mindenre kiterjedő Subaru Impreza helyszíni autó állapotfelmérés Püspökszilágy

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1615013394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása