Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó értékbecslés Őrbottyán

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó értékbecslés Őrbottyán és komputeres hibakód nullázás

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Őrbottyán területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó átvizsgálás Őrbottyán
Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Őrbottyán

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Őrbottyán

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Őrbottyán

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Őrbottyán


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Őrbottyán környékén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Őrbottyán


Mit lehet ellenőrizni az autón Őrbottyán régiójában?


A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Őrbottyán területén


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


számítógépes motordiagnosztika Őrbottyán


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok évek múltán szabják meg az autó üzemeltetésének ráfordítását, viszont mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Gépjármű átvizsgálás költsége Őrbottyán


A gépkocsi átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


mobil használt autó átvizsgálás díja Őrbottyán


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A felmérés iőigénye azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiba detektálható a helyszínen?


Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.


gépjármű állapotfelmérés Őrbottyán


Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket.

Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen érdemes megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbakör


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a jármű különböző elemeiből

  • Az autó úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága


autó felkészítése műszaki vizsgára Őrbottyán


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Őrbottyán régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Őrbottyán területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Őrbottyán hibakód kiolvasás Őrbottyán hibakód kivillogtatás Őrbottyán hibakód törlés Őrbottyán számítógépes hibafeltárás Őrbottyán használt autó állapotfelmérés Őrbottyán gépjármű állapotfelmérés Őrbottyán autó állapotfelmérés vásárlás előtt Őrbottyán helyszíni autó állapotfelmérés Őrbottyán autó állapotfelmérés külföldi út előtt Őrbottyán autó átvizsgálás nyaralás előtt Őrbottyán állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Őrbottyán autó felkészítése hosszú út előtt Őrbottyán Opel autódiagnosztika Őrbottyán Ford autódiagnosztika Őrbottyán Suzuki autódiagnosztika Őrbottyán Mercedes autódiagnosztika Őrbottyán BMW autódiagnosztika Őrbottyán üzemanyag-adagoló hiba Őrbottyán vezérlőegység hiba Őrbottyán gyújtáshiba Őrbottyán turbó hiba diagnosztika Őrbottyán km érték kiolvasása Őrbottyán járműdiagnosztika Őrbottyán VW diagnosztika Őrbottyán Peugeot diagnosztika Őrbottyán Skoda diagnosztika Őrbottyán Renault diagnosztika Őrbottyán autó átvizsgálás autópiacon Őrbottyán autó állapotfelmérés autókereskedőnél Őrbottyán fékhatás mérés Őrbottyán lengéscsillapító mérés Őrbottyán autó törés ellenőrzése Őrbottyán autó típushibák kimutatása Őrbottyán gyújtásdiagnosztika Őrbottyán fékhatás vizsgálat Őrbottyán üzemanyagadagoló diagnosztika Őrbottyán fedélzeti diagnosztika Őrbottyán futómű állapotfelmérése Őrbottyán motor átvizsgálása Őrbottyán

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2112606381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása