Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt III. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt III. kerület

Számítógépes autódiagnosztika III. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használtautó átvizsgálás helyszínen III. kerület
Cégünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat. Mobil hibakód kiolvasás III. kerület

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - biztosítéktábla hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika III. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában. A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika III. kerület GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően. Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon III. kerület

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó III. kerület vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése III. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón III. kerület körzetében?

Az autó általános állapotának auditálása III. kerület vonzáskörzetében

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével megtalálhatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése. Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. műszeres fékhatás mérés III. kerület A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés költsége III. kerület

Az autó átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár III. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Minden gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés során. gépjármű állapotfelmérés III. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni! A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk. Próbamenettel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó ellenőrzése külföldi út előtt III. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával III. kerület környékén +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés III. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika III. kerület hibakód kiolvasás III. kerület hibakód kivillogtatás III. kerület hibakód törlés III. kerület számítógépes hibafeltárás III. kerület használt autó állapotfelmérés III. kerület gépjármű állapotfelmérés III. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt III. kerület helyszíni autó állapotfelmérés III. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt III. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt III. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt III. kerület autó felkészítése hosszú út előtt III. kerület Opel autódiagnosztika III. kerület Ford autódiagnosztika III. kerület Suzuki autódiagnosztika III. kerület Mercedes autódiagnosztika III. kerület BMW autódiagnosztika III. kerület üzemanyag-adagoló hiba III. kerület vezérlőegység hiba III. kerület gyújtáshiba III. kerület turbó hiba diagnosztika III. kerület km érték kiolvasása III. kerület járműdiagnosztika III. kerület VW diagnosztika III. kerület Peugeot diagnosztika III. kerület Skoda diagnosztika III. kerület Renault diagnosztika III. kerület autó átvizsgálás autópiacon III. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél III. kerület fékhatás mérés III. kerület lengéscsillapító mérés III. kerület autó törés ellenőrzése III. kerület autó típushibák kimutatása III. kerület gyújtásdiagnosztika III. kerület fékhatás vizsgálat III. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika III. kerület fedélzeti diagnosztika III. kerület futómű állapotfelmérése III. kerület motor átvizsgálása III. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8912537275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása