Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás XI. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás XI. kerület

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó átvizsgálás XI. kerület
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Hibakód kiolvasás XI. kerület

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - biztosítéktábla hiba - turbó hiba - EGR szelep hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük. Autódiagnosztika XI. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok formájában. A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt XI. kerület

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XI. kerület környékén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése XI. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón XI. kerület körzetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése XI. kerület vonzáskörzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota. A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. használt autó állapotfelmérése XI. kerület A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a kocsi állagmegóvásának költségeit, de egyértelműen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használt kocsi átvizsgálás ára XI. kerület

A jármű átnézésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár XI. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés során. fékhatás vizsgálat XI. kerület

Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk. Tesztúttal felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung státusza

autó felkészítése műszaki vizsgára XI. kerület Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével XI. kerület övezetében +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika XI. kerület hibakód kiolvasás XI. kerület hibakód kivillogtatás XI. kerület hibakód törlés XI. kerület számítógépes hibafeltárás XI. kerület használt autó állapotfelmérés XI. kerület gépjármű állapotfelmérés XI. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt XI. kerület helyszíni autó állapotfelmérés XI. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt XI. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt XI. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt XI. kerület autó felkészítése hosszú út előtt XI. kerület Opel autódiagnosztika XI. kerület Ford autódiagnosztika XI. kerület Suzuki autódiagnosztika XI. kerület Mercedes autódiagnosztika XI. kerület BMW autódiagnosztika XI. kerület üzemanyag-adagoló hiba XI. kerület vezérlőegység hiba XI. kerület gyújtáshiba XI. kerület turbó hiba diagnosztika XI. kerület km érték kiolvasása XI. kerület járműdiagnosztika XI. kerület VW diagnosztika XI. kerület Peugeot diagnosztika XI. kerület Skoda diagnosztika XI. kerület Renault diagnosztika XI. kerület autó átvizsgálás autópiacon XI. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél XI. kerület fékhatás mérés XI. kerület lengéscsillapító mérés XI. kerület autó törés ellenőrzése XI. kerület autó típushibák kimutatása XI. kerület gyújtásdiagnosztika XI. kerület fékhatás vizsgálat XI. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika XI. kerület fedélzeti diagnosztika XI. kerület futómű állapotfelmérése XI. kerület motor átvizsgálása XI. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5912537411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása