Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés XII. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés XII. kerület

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XII. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és helyszíni autó állapotfelmérés XII. kerület
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. [caption id="attachment_46" align="alignnone" width="624"]Autódiagnosztika hibakód törlés XII. kerület ric iveco daily kit[/caption]

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - tápellátási hiba - turbó hiba - EGR szelep hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - porlasztó programozás, illesztés Berendezéseink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük. EOBD hibakód lista XII. kerület Mobil diagnosztika Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában. A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika XII. kerület Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan. Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását? Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés XII. kerület

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XII. kerület övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen XII. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XII. kerület körzetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése XII. kerület régiójában

Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése. Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata. Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés XII. kerület A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a jármű fenntartásának ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából. A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó átvizsgálás költsége XII. kerület

Az autó átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni. autó adás-vétel előtti átvizsgálás XII. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során. üzemanyagadagoló diagnosztika XII. kerület

Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot minden körülmények között okos dolog végrehajtani! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk. Tesztkörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota

autó állapotfelmérése XII. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével XII. kerület övezetében +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XII. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika XII. kerület hibakód kiolvasás XII. kerület hibakód kivillogtatás XII. kerület hibakód törlés XII. kerület számítógépes hibafeltárás XII. kerület használt autó állapotfelmérés XII. kerület gépjármű állapotfelmérés XII. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt XII. kerület helyszíni autó állapotfelmérés XII. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt XII. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt XII. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt XII. kerület autó felkészítése hosszú út előtt XII. kerület Opel autódiagnosztika XII. kerület Ford autódiagnosztika XII. kerület Suzuki autódiagnosztika XII. kerület Mercedes autódiagnosztika XII. kerület BMW autódiagnosztika XII. kerület üzemanyag-adagoló hiba XII. kerület vezérlőegység hiba XII. kerület gyújtáshiba XII. kerület turbó hiba diagnosztika XII. kerület km érték kiolvasása XII. kerület járműdiagnosztika XII. kerület VW diagnosztika XII. kerület Peugeot diagnosztika XII. kerület Skoda diagnosztika XII. kerület Renault diagnosztika XII. kerület autó átvizsgálás autópiacon XII. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél XII. kerület fékhatás mérés XII. kerület lengéscsillapító mérés XII. kerület autó törés ellenőrzése XII. kerület autó típushibák kimutatása XII. kerület gyújtásdiagnosztika XII. kerület fékhatás vizsgálat XII. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika XII. kerület fedélzeti diagnosztika XII. kerület futómű állapotfelmérése XII. kerület motor átvizsgálása XII. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2112537413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása