Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen X. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen X. kerület

Számítógépes autódiagnosztika X. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt X. kerület
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás X. kerület

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - befecskendezési hiba - vezérlőegység hiba - ECU hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - tápellátási hiba - turbó hiba - EGR szelep hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - porlasztó programozás, illesztés Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük. EOBD hibakód lista X. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok formájában. A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - Vectra a hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika X. kerület Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan. Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés X. kerület

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával X. kerület területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése X. kerület

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés X. kerület környékén?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése X. kerület régiójában

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota. Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika X. kerület A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon szabják meg a gépjármű üzemeltetésének költségeit, de feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából. A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás ára X. kerület

A gépkocsi átnézésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni. használt kocsi alapos átnézésének ára X. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik gond felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika X. kerület

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különféle komponensei felől
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung kopása

autó ellenőrzése nyaralás előtt X. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével X. kerület körzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika X. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika X. kerület hibakód kiolvasás X. kerület hibakód kivillogtatás X. kerület hibakód törlés X. kerület számítógépes hibafeltárás X. kerület használt autó állapotfelmérés X. kerület gépjármű állapotfelmérés X. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt X. kerület helyszíni autó állapotfelmérés X. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt X. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt X. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt X. kerület autó felkészítése hosszú út előtt X. kerület Opel autódiagnosztika X. kerület Ford autódiagnosztika X. kerület Suzuki autódiagnosztika X. kerület Mercedes autódiagnosztika X. kerület BMW autódiagnosztika X. kerület üzemanyag-adagoló hiba X. kerület vezérlőegység hiba X. kerület gyújtáshiba X. kerület turbó hiba diagnosztika X. kerület km érték kiolvasása X. kerület járműdiagnosztika X. kerület VW diagnosztika X. kerület Peugeot diagnosztika X. kerület Skoda diagnosztika X. kerület Renault diagnosztika X. kerület autó átvizsgálás autópiacon X. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél X. kerület fékhatás mérés X. kerület lengéscsillapító mérés X. kerület autó törés ellenőrzése X. kerület autó típushibák kimutatása X. kerület gyújtásdiagnosztika X. kerület fékhatás vizsgálat X. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika X. kerület fedélzeti diagnosztika X. kerület futómű állapotfelmérése X. kerület motor átvizsgálása X. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3912537405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása