Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés II. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés II. kerület

Számítógépes autódiagnosztika II. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és autó átvizsgálás II. kerület
Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás II. kerület

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - ECU hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - biztosítéktábla hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Eszközeink Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük. EOBD hibakód lista II. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában. A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése. Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében. Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen II. kerület

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével II. kerület környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen II. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen II. kerület környékén?

A kocsi általános állapotának ellenőrzése II. kerület területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése. Autó szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika II. kerület A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán határozzák meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében. Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés díja II. kerület

Az autó átnézésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni. használt autó átnézés II. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi hiba megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során. üzemanyagadagoló diagnosztika II. kerület

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul ésszerű végrehajtani! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbamenet olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk. Próbamenettel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különböző komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung elhasználtsága

autó felkészítése hosszú útra II. kerület Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével II. kerület övezetében +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés II. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika II. kerület hibakód kiolvasás II. kerület hibakód kivillogtatás II. kerület hibakód törlés II. kerület számítógépes hibafeltárás II. kerület használt autó állapotfelmérés II. kerület gépjármű állapotfelmérés II. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt II. kerület helyszíni autó állapotfelmérés II. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt II. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt II. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt II. kerület autó felkészítése hosszú út előtt II. kerület Opel autódiagnosztika II. kerület Ford autódiagnosztika II. kerület Suzuki autódiagnosztika II. kerület Mercedes autódiagnosztika II. kerület BMW autódiagnosztika II. kerület üzemanyag-adagoló hiba II. kerület vezérlőegység hiba II. kerület gyújtáshiba II. kerület turbó hiba diagnosztika II. kerület km érték kiolvasása II. kerület járműdiagnosztika II. kerület VW diagnosztika II. kerület Peugeot diagnosztika II. kerület Skoda diagnosztika II. kerület Renault diagnosztika II. kerület autó átvizsgálás autópiacon II. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél II. kerület fékhatás mérés II. kerület lengéscsillapító mérés II. kerület autó törés ellenőrzése II. kerület autó típushibák kimutatása II. kerület gyújtásdiagnosztika II. kerület fékhatás vizsgálat II. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika II. kerület fedélzeti diagnosztika II. kerület futómű állapotfelmérése II. kerület motor átvizsgálása II. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1512537271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása