Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés XIV. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés XIV. kerület

Számítógépes autódiagnosztika XIV. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen XIV. kerület
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás XIV. kerület

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - befecskendezési hiba - vezérlőegység hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - tápellátási hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - EGR szelep hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Eszközeink Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük. Autódiagnosztika XIV. kerület Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható különbséget észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában. A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél XIV. kerület

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó XIV. kerület körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt XIV. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón XIV. kerület övezetében?

A kocsi átfogó állapotának auditálása XIV. kerület környékén

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése. A jármű ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. használt autó állapotfelmérése XIV. kerület A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, viszont mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából. Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átvizsgálás ára XIV. kerület

A gépkocsi állapotfelmérésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat árát telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. használt kocsi alapos átnézésének ára XIV. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes gond észlelhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt. gépjármű állapotfelmérés XIV. kerület

Milyen berendezéseket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű megcsinálni! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbamenet olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különböző részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó felkészítése hosszú útra XIV. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével XIV. kerület környékén +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika XIV. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika XIV. kerület hibakód kiolvasás XIV. kerület hibakód kivillogtatás XIV. kerület hibakód törlés XIV. kerület számítógépes hibafeltárás XIV. kerület használt autó állapotfelmérés XIV. kerület gépjármű állapotfelmérés XIV. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt XIV. kerület helyszíni autó állapotfelmérés XIV. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt XIV. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt XIV. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt XIV. kerület autó felkészítése hosszú út előtt XIV. kerület Opel autódiagnosztika XIV. kerület Ford autódiagnosztika XIV. kerület Suzuki autódiagnosztika XIV. kerület Mercedes autódiagnosztika XIV. kerület BMW autódiagnosztika XIV. kerület üzemanyag-adagoló hiba XIV. kerület vezérlőegység hiba XIV. kerület gyújtáshiba XIV. kerület turbó hiba diagnosztika XIV. kerület km érték kiolvasása XIV. kerület járműdiagnosztika XIV. kerület VW diagnosztika XIV. kerület Peugeot diagnosztika XIV. kerület Skoda diagnosztika XIV. kerület Renault diagnosztika XIV. kerület autó átvizsgálás autópiacon XIV. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél XIV. kerület fékhatás mérés XIV. kerület lengéscsillapító mérés XIV. kerület autó törés ellenőrzése XIV. kerület autó típushibák kimutatása XIV. kerület gyújtásdiagnosztika XIV. kerület fékhatás vizsgálat XIV. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika XIV. kerület fedélzeti diagnosztika XIV. kerület futómű állapotfelmérése XIV. kerület motor átvizsgálása XIV. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr212537437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása