Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés IV. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés IV. kerület

Számítógépes autódiagnosztika IV. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és gépjármű állapotfelmérés IV. kerület
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás IV. kerület

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - befecskendezési hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - tápellátási hiba - turbó hiba - légtömegmérő hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Eszközeink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika IV. kerület Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában. A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét? Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt IV. kerület

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával IV. kerület régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen IV. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón IV. kerület vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának felmérése IV. kerület területén

A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése. A gépkocsi szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. számítógépes motordiagnosztika IV. kerület A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg az autó működtetésének költségeit, de feltétlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés díja IV. kerület

Az adott gépjármű állapotfelmérésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás IV. kerület

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, szakszervizben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Az összes gond megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata alatt. gépjármű állapotfelmérés IV. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt végrehajtani! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk. Tesztúttal diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló állapota

autó állapotfelmérése IV. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével IV. kerület környékén +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika IV. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika IV. kerület hibakód kiolvasás IV. kerület hibakód kivillogtatás IV. kerület hibakód törlés IV. kerület számítógépes hibafeltárás IV. kerület használt autó állapotfelmérés IV. kerület gépjármű állapotfelmérés IV. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt IV. kerület helyszíni autó állapotfelmérés IV. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt IV. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt IV. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt IV. kerület autó felkészítése hosszú út előtt IV. kerület Opel autódiagnosztika IV. kerület Ford autódiagnosztika IV. kerület Suzuki autódiagnosztika IV. kerület Mercedes autódiagnosztika IV. kerület BMW autódiagnosztika IV. kerület üzemanyag-adagoló hiba IV. kerület vezérlőegység hiba IV. kerület gyújtáshiba IV. kerület turbó hiba diagnosztika IV. kerület km érték kiolvasása IV. kerület járműdiagnosztika IV. kerület VW diagnosztika IV. kerület Peugeot diagnosztika IV. kerület Skoda diagnosztika IV. kerület Renault diagnosztika IV. kerület autó átvizsgálás autópiacon IV. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél IV. kerület fékhatás mérés IV. kerület lengéscsillapító mérés IV. kerület autó törés ellenőrzése IV. kerület autó típushibák kimutatása IV. kerület gyújtásdiagnosztika IV. kerület fékhatás vizsgálat IV. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika IV. kerület fedélzeti diagnosztika IV. kerület futómű állapotfelmérése IV. kerület motor átvizsgálása IV. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3712537297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása