Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Budajenő

2017. június 09. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Budajenő

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Budajenő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Budajenő
Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Budajenő

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Budajenő

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Budajenő


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Budajenő körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Budajenő


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budajenő vonzáskörzetében?


Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Budajenő régiójában


A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


használt autó állapotfelmérése Budajenő


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használt kocsi átnézés ára Budajenő


A jármű átnézésének összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Budajenő


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes gond megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?


Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama alatt.


autó gyújtásdiagnosztika Budajenő


Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?


A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket.

Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább része, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.


Próbakör


Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől

  • A jármű úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A kuplung státusza


autó felkészítése hosszú útra Budajenő


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Budajenő területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Budajenő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1112581173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása