Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres motordiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi

2017. június 09. - Kovács Norbi

Műszeres motordiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi

Számítógépes autódiagnosztika Alsónémedi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Alsónémedi
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Alsónémedi

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Alsónémedi

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Alsónémedi

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Alsónémedi


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Alsónémedi régiójában.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Alsónémedi


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Alsónémedi régiójában?


A gépjármű átfogó állapotának auditálása Alsónémedi körzetében


A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Alsónémedi


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, de feltétlenül hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használtautó átvizsgálás díja Alsónémedi


A jármű ellenőrzésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az átvizsgálás árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Alsónémedi


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Valamennyi gond megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama során.


fékhatás vizsgálat Alsónémedi


Milyen eszközöket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket.

Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől

  • A jármű úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló státusza


autó felkészítése műszaki vizsgára Alsónémedi


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Alsónémedi vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Alsónémedi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Alsónémedi hibakód kiolvasás Alsónémedi hibakód kivillogtatás Alsónémedi hibakód törlés Alsónémedi számítógépes hibafeltárás Alsónémedi használt autó állapotfelmérés Alsónémedi gépjármű állapotfelmérés Alsónémedi autó állapotfelmérés vásárlás előtt Alsónémedi helyszíni autó állapotfelmérés Alsónémedi autó állapotfelmérés külföldi út előtt Alsónémedi autó átvizsgálás nyaralás előtt Alsónémedi állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Alsónémedi autó felkészítése hosszú út előtt Alsónémedi Opel autódiagnosztika Alsónémedi Ford autódiagnosztika Alsónémedi Suzuki autódiagnosztika Alsónémedi Mercedes autódiagnosztika Alsónémedi BMW autódiagnosztika Alsónémedi üzemanyag-adagoló hiba Alsónémedi vezérlőegység hiba Alsónémedi gyújtáshiba Alsónémedi turbó hiba diagnosztika Alsónémedi km érték kiolvasása Alsónémedi járműdiagnosztika Alsónémedi VW diagnosztika Alsónémedi Peugeot diagnosztika Alsónémedi Skoda diagnosztika Alsónémedi Renault diagnosztika Alsónémedi autó átvizsgálás autópiacon Alsónémedi autó állapotfelmérés autókereskedőnél Alsónémedi fékhatás mérés Alsónémedi lengéscsillapító mérés Alsónémedi autó törés ellenőrzése Alsónémedi autó típushibák kimutatása Alsónémedi gyújtásdiagnosztika Alsónémedi fékhatás vizsgálat Alsónémedi üzemanyagadagoló diagnosztika Alsónémedi fedélzeti diagnosztika Alsónémedi futómű állapotfelmérése Alsónémedi motor átvizsgálása Alsónémedi

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9312581109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása