Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Áporka

2017. június 09. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Áporka

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Áporka területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Áporka
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Áporka

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Áporka

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Áporka

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Áporka


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Áporka körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Áporka


Mit lehet ellenőrizni az autón Áporka területén?


Az autó általános állapotának ellenőrzése Áporka körzetében


A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


számítógépes motordiagnosztika Áporka


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont egyértelműen érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használtautó átvizsgálás díja Áporka


A gépkocsi ellenőrzésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.


használt autó átnézés Áporka


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.


gépjármű állapotfelmérés Áporka


Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Próbakör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek a kocsi különböző részeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó megfelelő működése

  • A kuplung állapota


autó felkészítése műszaki vizsgára Áporka


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Áporka övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Áporka területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2812581133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása