Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett motordiagnosztika és autó értékbecslés Budakalász

2017. június 09. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett motordiagnosztika és autó értékbecslés Budakalász

Számítógépes autódiagnosztika Budakalász területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Budakalász
Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Budakalász

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Budakalász

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Budakalász

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Budakalász


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Budakalász régiójában.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakalász


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budakalász régiójában?


Az autó átfogó állapotának megállapítása Budakalász övezetében


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Budakalász


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használtautó átvizsgálás díja Budakalász


Az adott gépjármű ellenőrzésének ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról.

A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


használt autó állapotfelmérés ár Budakalász


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik műszaki probléma észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata során.


autó gyújtásdiagnosztika Budakalász


Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbakör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek a kocsi különféle elemeiből

  • A jármű menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló státusza


autó ellenőrzése külföldi út előtt Budakalász


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Budakalász régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Budakalász területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Budakalász hibakód kiolvasás Budakalász hibakód kivillogtatás Budakalász hibakód törlés Budakalász számítógépes hibafeltárás Budakalász használt autó állapotfelmérés Budakalász gépjármű állapotfelmérés Budakalász autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakalász helyszíni autó állapotfelmérés Budakalász autó állapotfelmérés külföldi út előtt Budakalász autó átvizsgálás nyaralás előtt Budakalász állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Budakalász autó felkészítése hosszú út előtt Budakalász Opel autódiagnosztika Budakalász Ford autódiagnosztika Budakalász Suzuki autódiagnosztika Budakalász Mercedes autódiagnosztika Budakalász BMW autódiagnosztika Budakalász üzemanyag-adagoló hiba Budakalász vezérlőegység hiba Budakalász gyújtáshiba Budakalász turbó hiba diagnosztika Budakalász km érték kiolvasása Budakalász járműdiagnosztika Budakalász VW diagnosztika Budakalász Peugeot diagnosztika Budakalász Skoda diagnosztika Budakalász Renault diagnosztika Budakalász autó átvizsgálás autópiacon Budakalász autó állapotfelmérés autókereskedőnél Budakalász fékhatás mérés Budakalász lengéscsillapító mérés Budakalász autó törés ellenőrzése Budakalász autó típushibák kimutatása Budakalász gyújtásdiagnosztika Budakalász fékhatás vizsgálat Budakalász üzemanyagadagoló diagnosztika Budakalász fedélzeti diagnosztika Budakalász futómű állapotfelmérése Budakalász motor átvizsgálása Budakalász

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3312581175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása