Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és autó értékbecslés Dabas

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és autó értékbecslés Dabas

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dabas területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Dabas
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Dabas ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Dabas

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Ha nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Dabas


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Dabas vonzáskörzetében.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Dabas


Mit lehet ellenőrizni az autón Dabas övezetében?


A kocsi általános állapotának felmérése Dabas vonzáskörzetében


A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Dabas


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Autó átnézés ára Dabas


A jármű átvizsgálásának összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Dabas


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes gond felmérhető a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Dabas


Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket.

Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot mindenképpen okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztút


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek a kocsi különféle elemeiből

  • A gépkocsi úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A tengelykapcsoló állapota


autó felkészítése hosszú útra Dabas


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával Dabas területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Dabas területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4012592335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása